2020-07-25 13:00:15
Φωτογραφία για Περισσότερα από 1.100 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα στην Ουκρανία
Περισσότερα από 1.100 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ουκρανία τις προηγούμενες 24 ώρες, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση... από τις 26 Ιουνίου, όταν οι νέες μολύνσεις είχαν αυξηθεί κατά 1.109 σε μία ημέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων σημειώνει ραγδαία άνοδο τους τελευταίους δύο μήνες μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών στα τέλη Μαΐου.

Ο Στεπάνοφ δήλωσε ότι 205 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία χθες. «Αυτό σημαίνει ότι απειλείται η ζωή τους και πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή η ασθένεια είναι πολύ σοβαρή», τόνισε ο Ουκρανός υπουργός.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του covid-19 στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 63.929, ενώ ο αριθμός των θανάτων σε 1.590.

Ο Στεπάνοφ κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα που έχουν στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα ως τις 31 Αυγούστου. Βάσει αυτών είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση της κοινωνικής απόστασης στους δημόσιους χώρους και τα εστιατόρια. Όμως το Κίεβο επιτρέπει στις επαρχίες να προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων, όπου αυτό κρίνεται εφικτό.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ