2020-07-25 21:27:39
Φωτογραφία για Σπάνια εμφάνιση Κιμ Γιονγκ Ουν: Επιθεώρησε την κατασκευή νέου νοσοκομείου
Τον «κληρονομικό ηγέτη» της Βόρειας Κορέας συνόδευε η μικρότερη αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέπληξε τους υπεύθυνους «για σοβαρά προβλήματα στην

οικονομική οργάνωση του πρότζεκτ»

Την κατασκευή του νέου γενικού νοσοκομείου της Πιονγκγιάνγκ επιθεώρησε, πρόσφατα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

Πρόκειται για μια σπάνια εμφάνιση του ηγέτη της απομονωμένης χώρας, ο οποίος είχε εμφανιστεί σε επιθεώρηση έργου την Πρωτομαγιά, όταν έκοψε την κορδέλα στην τελετή εγκαινίων εργοστασίου λιπασμάτων. Η κατασκευή του γενικού νοσοκομείου στην Πιονγκγιάνγκ θεωρείται έργο θεμελιώδες για το καθεστώς και σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επαίνεσε, μεν, τους εργάτες «για τις αφοσιωμένες προσπάθειες τους και τον πατριωτικό ζήλο», αλλά, έκανε παρατηρήσεις στους οργανωτές του έργου «για σοβαρά προβλήματα στην οικονομική οργάνωση του πρότζεκτ».


Μάλιστα, ο «κληρονομικός ηγέτης» της Βόρειας Κορέας έδωσε εντολή στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος να διερευνήσει την συντονιστική επιτροπή που είναι υπεύθυνη για το έργο και να αντικατασταθούν όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στο συγκεκριμένο έργο.

Ο «Ανώτατος Ηγέτης» είχε βρεθεί στο σημείο στις 17 Μαρτίου, όταν χαιρέτισε με μακρά ομιλία του την έναρξη του μεγαλεπήβολου για τη χώρα του κατασκευαστικού έργου.

Το νέο νοσοκομείο κατασκευάζεται για τα κρούσματα του κορωνοϊού;

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επίσημα ανακοινώσει, αν το νέο γενικό νοσοκομείο στην Πιονγκγιάνγκ κατασκευάζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ το καθεστώς υποστηρίζει ότι δεν έχει κανένα κρούσμα του θανατηφόρου ιού, παρά την γειτνίαση της χώρας με την Κίνα.

Πάντως, κατά την επιθεώρηση του έργου, όλοι οι παρεβρισκόμενοι φορούσαν μάσκες εκτός από τον ίδιο τον Κιμ, την αδελφή του και έναν από τους αξιωματούχους, που, όμως, κρατούσε ασφαλή απόσταση από τους υπόλοιπους. Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το KCNA εικονίζεται ο Κιμ να δίνει εντολές στην ομήγυρη με δυσαρεστημένο ύφος ενώ οι συνεργάτες του, όπως πάντα, κρατούν σημειώσεις για τις υποδείξεις του.

Τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην επιθεώρηση της κατασκευής του νέου νοσοκομείου συνόδευαν ανώτατοι αξιωματούχοι του καθεστώτος και η μικρότερη αμφιθαλής αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ, η οποία είναι πρώτη αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται όλο και συχνότερα στο πλευρό του αδελφού της. Όταν ο Κιμ είχε «εξαφανιστεί» από τη δημόσια ζωή για τρεις εβδομάδες τον Απρίλιο και οι φήμες τον ήθελαν βαριά ασθενή ή νεκρό, τα σενάρια διαδοχής παρουσίαζαν την μικρότερη αδελφή του ως τον πιθανότερο αντικαταστάτη του.

Το φιλόδοξο έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, το οποίο ιδρύθηκε από τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.α
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ