2020-07-25 22:33:22
Φωτογραφία για Κέρκυρα: Έτοιμη η βίλα του Εμίρη του Κατάρ για να τον υποδεχθεί
Σε μια δύσκολη τουριστική σεζόν ελέω Covid-19, οι Κερκυραίοι ευελπιστούν πλέον στις αφίξεις υψηλών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα

αλ Θάνι ο οποίος διαθέτει πολυτελέστατη βίλα στο Πυργί.

Ο Εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι είχε αγοράσει το 2012 ολόκληρη την έκταση που περιέβαλε το ξενοδοχείο Pyrgi ή αλλιώς το ξενοδοχείου του Μπογδάνου, όπως ήταν γνωστό στους ντόπιους. Το 2016 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής των εξωτερικών εγκαταστάσεων, σεβάστηκε ωστόσο την κερκυραϊκή αρχιτεκτονική στο εσωτερικό, προσθέτοντας ελάχιστες μοντέρνες πινελιές κι έτσι τώρα ο επισκέπτης διακρίνει μια μινιμαλιστική διάθεση αν και η πολυτέλεια που το χαρακτηρίζει δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

«Πρέπει να μείνεις για λίγη ώρα στους χώρους του και να τους παρατηρήσεις για να καταλάβεις που ακριβώς έχεις μπει» λένε όσοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια βόλτα από την εξοχική κατοικία του Εμίρη.


Σουίτες, γυμναστήριο και μπάνια σε μέγεθος κουζίνας

Το κεντρικό κτίριο αναδιαμορφώθηκε με γνώμονα τις ανάγκες του Εμίρη, της οικογένειας του και των εκλεκτών καλεσμένων τους. Διαθέτει μεγάλες σουίτες με υπερμεγέθη μπάνια, οι διαστάσεις των οποίων ισοδυναμούν με τις διαστάσεις ενός μεγάλου σαλονιού και είναι εξοπλισμένες με χαμάμ και σάουνα. Σε ξεχωριστό χώρο βρίσκεται ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Τα μπάνια σε μέγεθος πισίνας διαθέτουν ντους και υδρομασάζ. Ένας άλλος χώρος μετετράπη σε κουζίνα διαστάσεων μεγάλου εστιατορίου, στην οποία απασχολείται κι ένας ντόπιος σεφ, οι βοηθοί του και μερικοί σερβιτόροι που πιάνουν δουλειά κάθε φορά που ανοίγει το σπίτι του Εμίρη.

Όσο για το μενού, πέρα από τις αραβικές λιχουδιές, περίοπτη θέση καταλαμβάνουν τα παραδοσιακά κερκυραϊκά φαγητά, όπως το σοφρίτο και η παστιτσάδα που είναι από τα αγαπημένα του, όπως και το ψάρι σε όλες τις παραλλαγές του.

Οι γιοι του Εμίρη λατρεύουν το ψάρεμα

Είναι κοινό μυστικό στο νησί ότι οι γιοι του Εμίρη λατρεύουν το ψάρεμα και κάθε φορά που έρχονται στην Κέρκυρα κινητοποιούνται τα «βατράχια» του Λιμενικού για λόγους ασφάλειας. Κάποιες φορές δε, σε ανύποπτο χρόνο, δεν ειδοποιούν κανέναν και φεύγουν για ψάρεμα μαζί με ντόπιους φίλους τους.

Οι γιοί το Εμίρη που επισκέπτονται το νησί πιο συχνά κι από τον ίδιο, φροντίζουν να περνούν απαρατήρητοι, κυκλοφορώντας από το πρωί έως το βράδυ με βερμούδες και σαγιονάρες. Υπάρχει ένα κλειστό εμπιστευτικό κύκλωμα με ντόπιους που κανονίζουν ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε ζητήσουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Εμίρης κυκλοφορεί ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων

Ο Εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι διαθέτει αρκετούς φίλους Κερκυραίους, τους οποίους όποτε συναντά στο δρόμο και στις καφετέριες, σταματάει για να τους χαιρετήσει, χωρίς εκείνοι να οικειοποιούνται την φιλία του, αφήνοντας τον να χαλαρώσει και να κυκλοφορήσει σα να ήταν ένας άγνωστος τουρίστας μεταξύ αγνώστων. Κι’ αυτό είναι κάτι που εκτιμά ιδιαίτερα ο ισχυρότερος άνδρας του Κατάρ.

Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται κινητοποίηση στην παραθαλάσσια βίλα του Εμίρη κι όπως όλα δείχνουν οι πόρτες της θα ανοίξουν τις πρώτες μέρες του Αυγούστου για να υποδεχθούν τον ίδιο και κάποια από τα μέλη της οικογένειας του. Ήδη το προσωπικό του σπιτιού έχει λάβει εντολή να φρεσκάρει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και να ενημερωθούν σχετικά οι άνθρωποι που φροντίζουν για τις λεπτομέρειες της διαμονής τους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ