2020-07-25 22:40:01
Φωτογραφία για Κορωνοϊός - Γερμανία: Υποχρεωτική εξέταση όσων επιστρέφουν από ταξίδια
Η Γερμανία ενδέχεται να θεσπίσει την υποχρεωτική εξέταση για κορωνοϊό για τους παραθεριστές που επιστρέφουν από προορισμούς υψηλού κινδύνου, αφού ο αριθμός των

νέων κρουσμάτων στη χώρα έφτασε στο υψηλότερο σημείο δύο μηνών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ο Σπαν τόνισε στο κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, σεβόμενη παράλληλα τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της.

"Ελέγχουμε επίσης εάν είναι νομικά δυνατό να υποχρεώνεται κάποιος να κάνει μια εξέταση, διότι αυτό θα συνιστούσε καταπάτηση της ελευθερίας του", δήλωσε ο Σπαν.

Ο υπουργός, που είναι ανώτερο στέλεχος των συντηρητικών της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε ότι τα δικαστήρια εξετάζουν όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό, ώστε να διασφαλισθεί πως είναι αναλογικά, με δεδομένο τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στα θεμελιώδη δικαιώματα.


Χθες, ο υπουργός και οι περιφερειακοί ομόλογοι του από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας συμφώνησαν ότι οι αρχές θα προσφέρουν δωρεάν ελέγχουν στους παραθεριστές που επιστρέφουν σε εθελοντική βάση.

Οι αφίξεις από χώρες που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου - οι οποίες περιλαμβάνουν επί του παρόντος τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και την Τουρκία - θα οφείλουν να ελέγχονται αμέσως, ενώ οι εξετάσεις για αφίξεις από άλλους προορισμούς θα μπορούν να γίνουν εντός τριών ημερών.

Εάν ένας παραθεριστής που φτάνει στο σπίτι από μια χώρα υψηλού κινδύνου ελεγχθεί αρνητικός δεν θα χρειαστεί να τηρήσει καραντίνα 14 ημερών, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υποχρεωτική, αν και εν γένει το μέτρο τούτο έχει εφαρμοστεί χαλαρά.

Η Γερμανία μέχρι στιγμής έχει κάνει καλύτερη δουλειά από πολλές άλλες χώρες στην καταπολέμηση του ιού χάρις στις έγκαιρες και εκτενείς δοκιμές του πληθυσμού.

Ωστόσο, βίντεο που κυκλοφόρησαν και δείχνουν αδικαιολόγητη συμπεριφορά από ορισμένους Γερμανούς τουρίστες στην Ισπανία προκάλεσαν ανησυχίες ότι οι παραθεριστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης και θα μπορούσαν να φέρουν τον ιό στην πατρίδα.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε απότομα την Παρασκευή σε 815, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες, ένας αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από τα μέσα Μαΐου. Αλλά και η σημερινή στατιστική παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο με 781 νέα κρούσματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ