2020-07-25 23:07:12
Φωτογραφία για Έντονη ανησυχία εκφράζουν οι διοικητικοί δικαστές για την Αγία Σοφία
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά προσβολή, όχι μόνον της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά του συνόλου των πολιτισμένων κρατών» Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) για την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας με την πρόσφατη απόφαση περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τους διοικητικούς δικαστές, «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και συνιστά προσβολή, όχι μόνον της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά του συνόλου των πολιτισμένων κρατών».

Μάλιστα, η ΕΔΔ επισημαίνει ότι προκαλεί εντύπωση «η απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεψε την ενέργεια αυτή, παραβλέποντας τις νομικές δεσμεύσεις που απορρέουν από διεθνή συμβατικά κείμενα που η Τουρκία έχει υπογράψει και επικυρώσει».

Η απόφαση αυτή της τουρκικής δικαιοσύνης, προσθέτει η Ένωση, ότι «σε συνδυασμό με τους χιλιάδες Τούρκους δικαστές που παραμένουν από το 2016 φυλακισμένοι χωρίς δίκη, ή απολύονται κάθε φορά που οι αποφάσεις τους δεν είναι αρεστές στο τουρκικό καθεστώς, επιβεβαιώνουν το μέγεθος της ανελευθερίας που χαρακτηρίζει την σημερινή τουρκική πραγματικότητα».


Παράλληλα, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΔΔ, ότι «ως δικαστές ευελπιστούμε το κράτος δικαίου και ο σεβασμός της δικαστικής ανεξαρτησίας να επανέλθουν στην Τουρκία», αλλά πάντως «σεπερίπτωση, η Αγία Σοφία στεκόταν και θα στέκεται στους αιώνες, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί σύμβολο της Χριστιανικής Ορθοδοξίας που κληροδοτήθηκε ως σύμβολο πολιτισμού στην οικουμένη».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ