2020-07-25 23:18:49
Φωτογραφία για Lada Niva ξεκινά την παραγωγή του στη Γερμανία
Η Lada σταμάτησε τη διάθεση του Niva στην Ευρώπη, όμως αυτό δεν εμπόδισε κάποιους από τους πιο φανατικούς τους οπαδούς στο να ανακοινώσουν ότι θα το κατασκευάσουν στη Γερμανία.

Η ανακοίνωση έγινε επίσημα σε δημοσιογράφους στη Γερμανία από τον υπεύθυνο του project, τον Yuri Postnikov της Partisan Motors, η ομάδα των μηχανικών και σχεδιαστών του οποίου θα ξεκινήσει την παραγωγή του Niva (ή Lada 4X4 όπως ονομάζεται σήμερα) στο Μαγδεμβούργο.

Εκεί έχει δημιουργηθεί ήδη μια εγκατάσταση συναρμολόγησης του Niva σε μικρή βέβαια παραγωγή, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση που συνεχίζει να υπάρχει στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε ο Postnikov υπάρχουν δύο επιλογές, είτε να έρχονται από τη Ρωσία και απευθείας από τη Lada (ή Avtovaz όπως ονομάζεται η «μαμά» εταιρεία) τα ανταλλακτικά και εξαρτήματα, είτε αυτά να προέρχονται από άλλους Ευρωπαίους προμηθευτές, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους Ρώσους.


Το νέο μοντέλο δεν θα είναι ακριβής «κόπια» του Niva, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα σε ποια σημεία του θα διαφέρει. Θα υπάρξουν επίσης και οχήματα για αγώνες 4Χ4.

Προς το παρόν η Avtovaz δεν έχει αντιδράσει επίσημα στην πρόταση του Postnikov για το αν θα του παράσχει την άδεια να κατασκευάζει στη Γερμανία το Niva.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Niva (καθώς και των υπολοίπων μοντέλων της Lada) από την Ευρώπη νωρίτερα μέσα στη χρονιά, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από ανθρώπους όπως ο Πρόεδρος της Lada Γερμανίας και από άλλους fans του αυτοκινήτου, που ζητούσαν επίσημα την επιστροφή του στην αγορά.

Σπύρος Χώτος ([email protected])
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ