2020-07-26 02:52:13
Φωτογραφία για Εφορία: Πώς θα γλιτώσετε από τα τεκμήρια, αξιοποιώντας παλιές φορολογικές δηλώσεις
 Τα τεκμήρια πιάνουν και φέτος χιλιάδες φορολογούμενους και ανεβάζουν τη φορολογική επιβάρυνση. Ο λογαριασμός όμως μπορεί να «σβήσει» με ανάλωση κεφαλαίου

Τη δυνατότητα να αποφύγουν την υπερφορολόγηση με βάση τα τεκμήρια της Εφορίας έχουν και φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι. Ταυτόχρονα μπορούν να αποτρέψουν και τους κινδύνους απώλειας κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών που προκαλεί ο προσδιορισμός των φορολογητέων εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια.

Όσοι φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι η εφαρμογή των διατάξεων για τα τεκμήρια διαβίωσης προσδιορίζουν σε εξωπραγματικά ύψη τα ετήσια φορολογητέα εισοδήματά τους - με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και να χάσουν κοινωνικές παροχές και φοροαπαλλαγές χορηγούμενες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων - μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά με τη χρήση της μεθόδου της «ανάλωσης κεφαλαίου παρελθόντων ετών», την οποία προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 34 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013).


Υπολογίστε το φόρο και την έκπτωση για το εισόδημά σας ΕΔΩ

Μπορεί ειδικότερα, να αθροίσει τα ποσά των πάσης φύσεως εισοδημάτων (από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ενοίκια, επιχειρήσεις, τόκους καταθέσεων, μερίσματα, υπεραξίες από πώληση μετοχών κ.λπ.) και τα ποσά των εσόδων από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κι από τυχόν άλλες πηγές (εισπραχθέντα ποσά εφάπαξ παροχών ασφαλιστικών ταμείων, κέρδη από λαχεία, ληφθείσες δωρεές κ.λπ.) τα οποία έχει αναγράψει στις δηλώσεις των παρελθόντων ετών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Toyota Corolla
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Toyota Corolla
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ