2020-07-26 09:22:56
Φωτογραφία για 53% των επιχειρήσεων δαπανά πάνω από 20 εκ. δολάρια ετησίως για τεχνολογία AI
Το 53% των επιχειρήσεων που υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχουν ξοδέψει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει έρευνα της Deloitte.

Η κατάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στην έρευνα για τις επιχειρήσεις, βασισμένη σε 2.737 στελέχη επιχειρήσεων, υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι υλοποιήσεις τεχνητής νοημοσύνης μετακινούνται στην παραγωγή με ταχύ ρυθμό. Η βάση των ερωτηθέντων της Deloitte περιελάμβανε 26% “έμπειρους υιοθετούντες”, 47% “ειδικευμένους υιοθετούντες” και 27% “καινούριους”. Οι ερωτηθέντες ταξινομήθηκαν με βάση την υιοθέτηση AI και τα συστήματα που ξεκίνησαν στην παραγωγή.

Μεταξύ των έμπειρων υιοθετούντων, το 68% έχει ξοδέψει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο για AI, σύμφωνα με τη Deloitte. Επιπλέον, το 81% των έμπειρων έχουν αναφέρει αποπληρωμή των επενδύσεων σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Όσο για το χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας AI, το 67% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση σήμερα, το 97% σχεδιάζει, το 54% χρησιμοποιεί deep learning και το 58% χρησιμοποιεί επεξεργασία φυσικής γλώσσας, δήλωσε η Deloitte.

Αυτοί οι υιοθετούντες τεχνητής νοημοσύνης βλέπουν ως πιο αποτελεσματικές διαδικασίες με κύρια την δικαιολογία για ανάπτυξη με τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων και έναν βασικό στόχο. Οι υιοθετούντες τεχνητής νοημοσύνης αγοράζουν επίσης γενικά περισσότερη τεχνολογία από την κατασκευή της, αλλά μόνο το 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διαθέτουν προμηθευτές επιλογών δεξιοτήτων, δήλωσε η Deloitte.

Άλλα βασικά ευρήματα είναι τα παρακάτω:

Το 45% είπε ότι έχουν υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων σχετικά με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας AI στο υπάρχον IT περιβάλλον τους.Το 93% χρησιμοποιεί AI που βασίζεται στο cloud και το 78% χρησιμοποιεί AI ανοιχτού κώδικα.Το 61% είπε ότι πίστευαν ότι η AI θα μεταμορφώσει σημαντικά τις βιομηχανίες τους.Το 62% δήλωσε ότι είχε μεγάλες και ακραίες ανησυχίες σχετικά με τις ευπάθειες στον κυβερνοχώρο με την τεχνητή νοημοσύνη, ακολουθούμενες από αποτυχίες που επηρεάζουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τη χρήση προσωπικών δεδομένων χωρίς συγκατάθεση. Η ευθύνη και οι μεταβαλλόμενοι κανονισμοί ήταν επίσης κορυφαίες ανησυχίες.Το 95% των ερωτηθέντων ανησυχούσε για τους ηθικούς κινδύνους από την ανάπτυξη AI.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ