2020-07-26 21:59:38
Φωτογραφία για Φωτιά στο Μάτι: Δεύτερο αίτημα του ανακριτή για κακουργηματικές διώξεις
Μετά από νέα στοιχεία ο ανακριτής ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου (από πλημμελήματα σε κακουργήματα) για συγκεκριμένα πρόσωπα που κατείχαν υψηλόβαθμες

θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα - Στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος

Ραγδαίες είναι η δικαστικές εξελίξεις για την λαίλαπα του Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική που έχασαν την ζωή του 102 συνάνθρωποι μας, καθώς μέσα σε λίγα 24ώρα για δεύτερη φορά ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου (από πλημμελήματα σε κακουργήματα) σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία το κρίσιμο χρονικό διάστημα κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρνέρης επαναλαμβάνει το αίτημά του για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για θανατηφόρα έκθεση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος μία σειρά από νέα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο στάδιο των ερευνών του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες που περιέχονται στη μήνυση του πραγματογνώμονα του ΠΣ Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κατά παντώς άλλου υπευθύνου.

Στο έγγραφό του ο 6ος ανακριτής, επικαλούμενος όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του κ
. Λιότσιου, την οποία ενεχείρισε και στον κ. Μαρνέρη, αναφέρει ότι συγκεκριμένοι δράστες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, ακόμα και με εκβιαστικούς τρόπους.

Παράλληλα, περιγράφει πως κατά την κρίση του στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης από την οποία προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, καθώς και ο ενδεχόμενος δόλος.

Μάλιστα, διαχωρίζει δε τη θέση των πυροσβεστών, οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, από τη θέση συγκεκριμένων αξιωματικών, οι οποίοι με βάση το υλικό που έχει στη διάθεσή του φέρονται να λειτούργησαν με εντελώς αντίθετο τρόπο.

Το νέο αίτημα θα μελετηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και με βάση τα νέα στοιχεία να επανακριθεί. Σε περίπτωση που αυτή τη φορά και ο εισαγγελέας κρίνεις ότι στοιχειοθετείται η άδικη πράξη για την οποία υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, τότε θα ασκηθεί τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο ανακριτικό έγγραφο θα κληθούν να απολογηθούν για κακούργημα όταν φτάσει η ώρα να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της μαύρης εκείνης ημέρας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ