2020-07-27 13:26:45
Φωτογραφία για Έρχονται αλλαγές στο Gmail, τι ετοιμάζει η Google
Newsroom dikaiologitika.gr

Photo: Pexels (Kon Karampelas)

Ο επανασχεδιασμός μίας τόσο δημοφιλούς υπηρεσίας, όπως είναι το Gmail, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Η αρχή αναμένεται να γίνει από τους χρήστες του Gmail app στα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και σταδιακά να περάσει και στις άλλες πλατφόρμες. Η Google βάζει πολύ ψηλά τον πήχη και θεωρεί ότι μέσω της νέας εφαρμογής θα μπορεί κανείς να εκτελεί όλες τις εργασίες επικοινωνίας του μέσα από ένα σημείο. Είναι προφανές ότι η επανασχεδιασμένη εφαρμογή θα έχει στο εσωτερικό της ενσωματωμένες και άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το Meet.

Στη βάση της οθόνης θα βλέπει ο χρήστης τέσσερις καρτέλες, με τη μία να είναι αφιερωμένη στο Meet, την άλλη στο Chat, μία ακόμα ως Rooms και μία ακόμη με το όνομα Mail. Πατώντας την κάθε μία, θα μπορεί να γίνει η ανάλογη χρήση της κάθε υπηρεσίας. Εξελιγμένος αναμένεται να είναι και ο διαμοιρασμός περιεχομένου μέσα από την εφαρμογή, έτσι ώστε να μπορεί, για παράδειγμα, ο χρήστης να στέλνει σε κάποιο email τη συνομιλία που είχε με κάποιον στο chat.


Ο απώτερος στόχος της Google είναι να κάνει την εφαρμογή του Gmail, μία ολοκληρωμένη λύση παραγωγικότητας, η οποία να προσφέρει ευκολία στην καθημερινότητα του κάθε χρήστη. Το G Suite μοιάζει να ενοποιείται με το Gmail και να δημιουργούν ένα ενδιαφέρον πεδίο αλληλεπίδρασης των χρηστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές αυτές δεν πρόκειται να ισχύουν μόνο για την εφαρμογή στο smartphone, αλλά και για την πρόσβαση στο Gmail από έναν υπολογιστή, ώστε να μην υπάρχει διαφορετικό πεδίο εργασίας και οργάνωσης από τον mobile στον desktop κόσμο.

Πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να σχολιάσουν ότι οι αλλαγές που παρουσίασε η Google έρχονται να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όσων εκτελούν απομακρυσμένη εργασία, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο τείνει να γίνει ο νέος εργασιακός κανόνας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ