2020-07-27 20:43:32
Φωτογραφία για Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ: Η ΕΕ ενισχύει την αυτοκρατορική δομή της.
"Αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21/7/20 για το ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.: Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της «Πανδημίας COVID-19», Η ΕΕ ενισχύει την αυτοκρατορική δομή της."

Με μια «βαλίτσα γεμάτη ευρώ» επέστρεψε ο Πρωθυπουργός μας από τις Βρυξέλλες, όπως πανηγυρίζουν εν χορώ οι κυβερνητικές πηγές και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ!

Κι ενώ όλη η συζήτηση υπέρ ή κατά της συμφωνίας που «επιτεύχθηκε» περιστρέφεται γύρω από τα ευρώ (πόσα πήραμε, πότε θα τα πάρουμε, αν είναι δάνεια ή όχι και πώς θα διατεθούν) κανείς δεν μιλάει για τις πολιτικές διαστάσεις αυτής της συμφωνίας.

Πρώτα – πρώτα, για να παρουσιάσουν αυτήν τη συμφωνία ως μεγάλη επιτυχία, κυβέρνηση και ΜΜΕ καταφεύγουν σε ασύστολα ψεύδη. Είναι ψέμα ότι πρόκειται για χρήματα που μας δίνει «δωρεάν» η ΕΕ, είναι ψέμα ότι το πακέτο αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας μας.  Μέρος των χρημάτων αυτών θα δοθεί μέσω δανεισμού, τον οποίο θα πρέπει να αποπληρώσουμε, με όρους που θα συμφωνηθούν (αλλά κανείς δεν μας είπε τι ακριβώς περιλαμβάνουν), δηλαδή, με άλλα λόγια, ένα νέο μνημόνιο. Όσον αφορά στις υποτιθέμενες «δωρεάν» επιχορηγήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τις εξασφαλίσει μέσω δανεισμού της από τις αγορές. Άρα, θα επιφορτιστούν τα κράτη – μέλη, αναλογικά, την ευθύνη της αποπληρωμής αυτού του δανεισμού, και θα μετακυλήσουν, όπως είναι φυσικό, την ευθύνη αυτή στους φορολογούμενους πολίτες τους.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ