2020-07-28 09:00:26
Φωτογραφία για Μετά από πολύ καιρό γέμισαν με περιστατικά κοροναϊού το Σωτηρία και ο Ευαγγελισμός
Η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων έφερε, όπως ήταν αναμενόμενο, αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες με τη σειρά τους καταλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά νέες κλίνες στις Εντατικές. Το ντόμινο αναμένεται να συνεχιστεί με νέους θανάτους να αρχίζουν να καταγράφονται καθημερινά, όχι άμεσα, αλλά έπειτα από τουλάχιστον έναν μήνα. 

Έτσι, στο «Σωτηρία» η μοναδική κλινική Covid-19 στην Αθήνα που είχε παραμείνει ενεργή και φιλοξενούσε μέχρι πριν από περίπου μία εβδομάδα μόλις δύο κρούσματα, σήμερα νοσηλεύει 18 άτομα.

Μάλιστα, εάν δεν είχαν παραπεμφθεί τέσσερα άτομα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τα κρεβάτια θα ήταν όλα κατειλημμένα και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί και η δεύτερη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου. Κάτι που οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα συμβεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. 

Την ίδια στιγμή έχει ενεργοποιηθεί και η κλινική Covid του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με επτά άτομα να νοσηλεύονται. 


Είναι επίσης αναμενόμενο τα νέα κρούσματα να είναι άτομα που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή είχαν επαφή με κάποιο άτομο που είχε έρθει από άλλη χώρα, καθώς τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου τα επιδημιολογικά δεδομένα χαρακτήριζαν τα αποτελέσματα της επιτυχημένης καραντίνας στη χώρα μας: Στις 25 Μαΐου είχαμε 4 νέα κρούσματα, στις 28 του ίδιου μήνα 3, στις 31 Μαΐου μόλις δύο νέα κρούσματα. 

Και ξαφνικά, στις 2 Ιουνίου, μετά την πρώτη μέρα των πτήσεων που έγιναν προς τη χώρα μας, τα νέα καταγεγραμμένα περιστατικά απογειώθηκαν στα 19. 

Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου βρίσκονται οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι, είναι χαρακτηριστικός ο τόπος προέλευσης των νέων περιστατικών, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, οι έξι από τους 18 έχουν καταγωγή από την Αλβανία και είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη χώρα αυτή.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ταξιδιώτες Ελληνες που ήρθαν από χώρες όπως Αίγυπτος ή από Ελβετία που έχουν εξαιρετικά ψηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων δεν ελέχθησαν για κοροναϊό ούτε μπήκαν σε καραντίνα.
protagon.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ