2020-07-28 22:47:43
Φωτογραφία για Έκλεβε υδρόμετρα και τα έκανε… κουδούνια για πρόβατα!
Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης έλιωνε σε χυτήριο τα υδρόμετρα και τα μετέτρεπε σε… κουδούνια για τα πρόβατα, τα οποία διέθετε προς πώληση!

Τον μπελά τους είχαν βρει οι αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μίνωα-Πεδιάδας, από τις επιδρομές ενός αγνώστου που έκλεβε τα χάλκινα υδρόμετρα, για την αντικατάσταση των οποίων έπρεπε να πληρώσουν από την τσέπη τους.

Οι τουλάχιστον δέκα κλοπές υδρομετρητών που είχαν γίνει από τον Δεκέμβριο του 2019 ως τον περασμένο Ιούνιο, εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Μίνωα Πεδιάδας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του σταθμού Καστελλίου, όταν έκαναν έρευνες για παράνομα όπλα στην κατοικία και το Ι.Χ. φορτηγό ενός 56χρονου Έλληνα. Αντί για οπλισμό, όμως, βρήκαν εννέα κλεμμένους υδρομετρητές, δύο σωλήνες σύνδεσης των υδρομετρητών, 18 χειροποίητα χάλκινα ποιμενικά κουδούνια και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία!

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης έλιωνε σε χυτήριο τα υδρόμετρα και τα μετέτρεπε σε… κουδούνια για τα πρόβατα, τα οποία διέθετε προς πώληση! Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για τις κλοπές και ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ