2020-07-29 08:00:09
Φωτογραφία για Οδηγίες του Υπ. Υγείας για τη σωστή χρήση της μάσκας (video)
Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε πολλούς κλειστούς χώρους από την Τετάρτη και το υπουργείο Υγείας καταγράφει σε ένα βίντεο τα 6 βήματα για τη σωστή χρήση της.

Στο βίντεο του υπουργείου Υγείας δίνεται έμφαση στην προσοχή που πρέπει να δείχνουν όλοι βάζοντας και αφαιρώντας τη μάσκα. Συγκεκριμένα:

Πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών πριν αγγίξουμε τη μάσκα Πιάνουμε τη μάσκα από τα κορδόνια και τα περνάμε πίσω από τα αυτιά μας Τραβάμε τις πλευρές της μάσκας, ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του σαγονιού μας και τη μύτη μας Αποφεύγουμε να ακουμπάμε τη μάσκα όσο τη φοράμε Αφαιρούμε τη μάσκα κρατώντας τη μόνο από τα κορδόνια Την πετάμε στα σκουπίδια αν είναι μίας χρήσης. Την πλένουμε στους 60 βαθμούς με απορρυπαντικό και στη συνέχεια τη σιδερώνουμε αν είναι υφασμάτινη.

Μετά την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους στα σούπερ μάρκετ, σήμερα ανακοινώθηκε το επόμενο βήμα στην επέκταση του μέτρου. Πλέον, από αύριο, Τετάρτη, μάσκα θα πρέπει να φορούν όλοι όσοι προσέρχονται σε γραφεία και υπηρεσίες (π.χ. ΔΕΚΟ, τράπεζες), όπως επίσης οι καταναλωτές και εργαζόμενοι σε καταστήματα τροφίμων, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα ήταν ήδη υποχρεωτική σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, ανελκυστήρες, νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, όπως και από τους εργαζόμενους στον τομέα της εστίασης. Το πρόστιμο που προβλέπεται για τους παραβάτες είναι 150 ευρώ.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ