2020-07-30 00:48:07
Φωτογραφία για Νέο εργοστάσιο παραγωγής μασκών στη Λάρισα
Συντάκτης: Virus

Στα μέσα Αυγούστου θα είναι έτοιμο στη ΒΙΠΕ Λάρισας, ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής χειρουργικών μασκών μίας χρήσης. Μάλιστα στα τέλη του μηνός θα μπορεί να παράγει 60 εκατ. μάσκες μηναίως!

Η μονάδα ανήκει στην εταιρεία Larisa Face Cover, η οποία δημιουργήθηκε μέσα στην καραντίνα από πό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lariplast Γιάννη Τσερέπα και τον πρόεδρο και CEO του ομίλου Animus Αχιλλέα Νταβέλη.

Σημαντική εξέλιξη για την αναπτυξιακή πορεία της νεοσύστατης εταιρείας είναι και η είσοδος του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου της Chipita στο μετοχικό κεφάλαιο, στον οποίο πλέον ανήκει το 5%. Οι κ.κ. Τσερέπας και Νταβέλης ελέγχου από 47,5%.

Η επένδυση είναι συνολικού ύψους 11,5 εκατ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 95 νέες θέσεις εργασίας. Αφορά ένα πλήρως καθετοποιημένο εργοστάσιο, έκτασης 6.000 τ.μ., το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παράγει και την πρώτη ύλη των χειρουργικών μασκών, το μελ μπλον – υλικό που χρησιμοποιείται και σε άλλα προϊόντα, όπως οι σερβιέτες και οι πάνες. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν μόλις 4 εργοστάσια παραγωγής μελ μπλον.

Πηγή: Καθημερινή
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ