2020-07-30 11:41:07
Φωτογραφία για Εφυγε στα 76 του ο Αιγύπτιος «γιατρός των φτωχών»
Τη ζωή του στην περίθαλψη των φτωχών ανθρώπων έχει αφιερώσει ένας 76χρονος γιατρός στην Αίγυπτο.

«Μετά την αποφοίτησή μου ανακάλυψα ότι ο πατέρας μου θυσίασε όλη του τη ζωή για να με κάνει γιατρό. Υποσχέθηκα, λοιπόν, στον Θεό να μην πάρω δεκάρα από τους φτωχούς και να ζήσω μια ζωή υπηρετώντας τον γείτονά μου σε όποια κουλτούρα ή θρησκεία είναι», είχε αναφέρει ο Mohamed Mashally.

Και το έκανε.

Ο εκούσια φτωχός («δεν είμαι επιλεκτικός με αυτό που τρώω, μου αρκεί ένα falafel σάντουιτς», «δεν μου αρέσουν τα ρούχα») «γιατρός των φτωχών», αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής το 1967, με 110 και επαίνους.

Για πάνω από πενήντα χρόνια εργαζόταν καθημερινά δέκα ώρες φροντίζοντας τους ασθενείς του, Κόπτες Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, όχι μόνον χωρίς πληρωμή αλλά πολλές φορές έδινε και τα χρήματα για την φαρμακευτική αγωγή τους.

Κάθε μέρα δεκάδες ασθενείς περίμεναν έξω απ’ το ταπεινό ιατρείο του.


Το μεγαλύτερο ποσό που εισέπραξε για αμοιβή του από οικονομικά άνετους ήταν ένα δολάριο.

Αυτοκίνητο δεν είχε ποτέ.

Περπατούσε από το σπίτι στο ιατρείο παρά τα σχεδόν 80 του χρόνια.

Όταν ένας άρχοντας του Κόλπου έμαθε γι’ αυτόν, του έδωσε 20.000 και ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, όταν επέστρεψε στην Αίγυπτο ,είδε ότι ο Mohamed είχε πουλήσει το αυτοκίνητο για να βοηθήσεις φτωχούς ασθενείς του κι είχε δώσει όλα τα χρήματα για να αγοράσει εξεταστικά μηχανήματα.

Ο Αιγύπτιος γιατρός Mohamed Mashally έφυγε την Τρίτη, 28 Ιουλίου, στα 76 του χρόνια.

Έχοντας το παρατσούκλι «Ο γιατρός των φτωχών», ο Μοχάμεντ Μεσαλί περιθάλπει  ασθενείς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα από τα βασικότερα αγαθά στον κόσμο, την υγειονομική τους περίθαλψη. 
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ