2020-07-30 15:14:07
Φωτογραφία για Στη «γειτονιά των Αγγέλων» από χθες ο μεγάλος Ξηρομερίτης, Χρήστος Γαζέτας… «Ο ουρανός πλουσιότερος, το Ξηρόμερο φτωχότερο»
        Σε ηλικία 64 ετών «έφυγε» από τη ζωή ύστερα από άνιση μάχη με την «επάρατο» νόσο ο εκλεκτός συμπολίτης μας και αγαπητός φίλος μου, Χρήστος Γαζέτας.

Ο Τριαδικός μας Θεός «κάλεσε» πρόωρα στους ουρανούς το Χρήστο μας,  γιατί φαίνεται η Θεϊκή κρίση  τον έκρινε  χρήσιμο και απαραίτητο  στην  Ουράνιο  πολιτεία,  όπως χρήσιμος  ήταν  και στην επίγεια  σύντομη ζωή του. Ήταν γεμάτος αρετές. Τον διέκρινε, μεγαλοψυχία, ήθος, εντιμότητα, ταπεινότητα, σεμνότητα, απλότητα,  με έντονη την ανθρώπινη παρουσία, στην καθημερινότητα της ζωής. Έτρεχε για όλους και για όλα με αφάνταστη προθυμία, χωρίς ιδιοτελείς υπολογισμούς.

Ζούσε ελεύθερος  από κάθε  εξάρτηση κακότητας και μικρότητας  παρά τις  δυσκολίες  που  αντιμετώπισε  στη  ζωή του. Γι’ αυτές και τόσες άλλες  αρετές του,  τον αγάπησαν όλοι οι συμπολίτες του. Προσωπικά τον γνώριζα χρόνια, συναντιόμασταν στη «Στοά του Βιβλίου» που ήταν παρόν σε όλες τις παρουσιάσεις των βιβλίων μου και που μέσα από το αγαπημένο μας ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS  γινόταν και η προβολή των. Πάντα μου έλεγε: «Αγαπητέ φίλε Χρήστο συνέχισε να μου στέλνεις τα άρθρα σου που είναι τόσο πολύ καλά…  με καλή θεματολογία και πλούσιο περιεχόμενο…». 


Είχε έντονη κοινωνική δράση, ήταν αγαπητός, χαρισματικός, διορατικός και πάνω από όλα δημιουργικός και αγωνιστής. Το όραμά του ήταν να δει το αγαπημένο του Ξηρόμερο, το χωριό του τον Αετό,  να προκόβει σε όλους τους τομείς. Η ζωή του ήταν γεμάτη όνειρα, τα οράματά του για το μέλλον πολύ μεγάλα, η φλόγα της δημιουργίας πολύ δυνατή. Η αρχοντιά  του πολύ… πλούσια.  Άδουλος και άκακος, ήξερε πώς να «γεφυρώνει» αδυναμίες και να εναρμονίζει με την ομορφιά της καλοσύνης και της αγαθότητας. Με την καθαρότητα του χαρακτήρα του έφτιαχνε όμορφες και ανθρώπινες σχέσεις σαν και αυτή που μου χάρισε και εμένα τόσα χρόνια της γνωριμίας μας. Μέσα από την καλοκάγαθη ψυχή του ανέβλυζε αυθόρμητα η απέραντη καλοσύνη του.

Αγαπητέ μας Χρήστο, μας έφυγες έτσι «απροετοίμαστα» άφησες όμως πίσω μια υπερήφανη οικογένεια, άφησες όλους εμάς που πάντα θα σε θυμόμαστε και πάντα θα έχουμε ως οδηγό μας το αγαπημένο σου ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS

Θα ζεις για πάντα στις ψυχές όλων μας.

Καλό σου ταξίδι εκεί στη γειτονιά της Αγάπης, στη γειτονιά των Αγγέλων και Αρχαγγέλων, που θα είσαι.

Καλό σου ταξίδι… αγαπημένε μας Χρήστο.                                                                                                                  

Να είναι αιωνία η μνήμη σου.

Υ.Γ. Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων «ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου προς την οικογένεια του αγαπημένου μας Χρήστου. 

Χρήστος Γερ. Σιάσος

Καθηγητής - Συγγραφέας
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ