2020-07-31 00:25:35
Φωτογραφία για «Μερμπαμπού» με σημαία Mάλτας το πλοίο με τα 16 κρούσματα στον Πειραιά
 8 Ινδοί και 8 Φιλιππινέζοι ναυτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό - Ελληνικών συμφερόντων το πλοίο - Παραμένει αγκυροβολημένο στον Πειραιά

Δεκαέξι ναυτικοί μέλη πληρώματος δεξαμενόπλοιου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοίό. Πρόκειται για οκτώ Φιλιππινέζους και οκτώ Ινδούς από συνολικά 25 ναυτικούς που βρίσκονται στο πλοίο.

Πρόκειται για δεξαμενόπλοιο «Μερμπαμπού» με σημαία Μάλτας το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη ράδα του Πειραιά, έξω δηλαδή από το λιμάνι.

Το πλοίο ήρθε από Τουρκία μεταφέροντας πετρέλαιο και ξεφόρτωσε στα ΕΛΠΕ. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στη ράδα του Πειραιά όπου αγκυροβόλησε.

Προχθές Τρίτη, μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό και ο πλοίαρχος τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενημέρωσε αμέσως τις αρχές.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανέβηκε την επόμενη ημέρα στο πλοίο και μέσω εξετάσεων εντόπισε τα 16 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα 25 μέλη του πληρώματος θα βγούνε στη στεριά, οι υγιείς θα μπούνε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο και οι υπόλοιποι θα νοσηλευθούν προκειμένου να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Όλο το πλοίο θα απολυμανθεί και θα ανέβει σε αυτό καινούργιο πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο ανήκει σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ