2020-07-31 21:42:48
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο Τζώρτζης Ποφάντης που πρωταγωνιστεί τις τελευταίες μέρες...
Είναι εδώ και περίπου 2,5 χρόνια διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 και μέχρι στιγμής δεν τα έχει πάει άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι τις τελευταίες 2 σεζόν το κανάλι φιγουράρει σε πολύ καλές θέσεις στους πίνακες τηλεθέασης.

Ο λόγος για τον 56χρονο Τζώρτζη Ποφάντη. Τις τελευταίες μέρες το όνομα του και η φωτογραφία του κυριαρχεί στα sites , καθώς την Τρίτη το μεσημέρι παρουσίασε στους τηλεοπτικούς συντάκτες μέσω της εφαρμογής zoom το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 για τη σεζόν 2020-2021.

 Η ζωή του φαντάζει ένα παραμύθι καθώς από την Κέρκυρα, βρέθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Θεολογία και στην πορεία στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακό στο χώρο των Επικοινωνιακών Τεχνών  με ειδίκευση την παραγωγή τηλεόρασης. Στα 25 του, πλέον, έχοντας master έπιασε δουλειά στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές σε γνωστές εταιρείες, όπως η GO Telecom, το PBS, ΑΤΤ, Citibank,Touchdown Jacksonville.


Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του στην Αμερική ήταν τα δύο βραβεία ΕΜΜΥ που έλαβε. Το πρώτο ήταν για το ντοκιμαντέρ "A Light Still Bright", με θέμα το Πατριαρχείο και το δεύτερο τη βιογραφία του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, "Iakovos: A Legacy".

Στην Ελλάδα γύρισε μετά από 10 χρόνια, το 2000. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Internet, ενώ αποτελεί και έναν από τα βασικούς ιδρυτές του "Comedy Lab" που ιδρύθηκε το 2013 και έγινε το talk of the town της νεολαίας. Πιο πριν ασχολήθηκε με άλλα γνωστά φορμάτ, όπως το "Πλάκα κάνεις" και τα "Σκερτσάκια", που στην πορεία έγιναν "Σφηνάκια".

To 2013 έγινε διευθυντής προγράμματος του ALPHA και έμεινε σε αυτή τη θέση για 3 χρόνια. Έμελλε να αποτελέσει και η πιο χρυσή τριετία για το κανάλι, με την είσοδο προγραμμάτων, όπως το "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα" και το "Σόι Σου". Τον Ιανουάριο του 2017 πήρε μεταγραφή για τον ΑΝΤ1 αναλαμβάνοντας καθήκοντα COO Digital Asset, κοινώς "έτρεχε" το "Netwix". Λίγους μήνες αργότερα, το τέλος της συνεργασίας του Τζώνη Καλημέρη με τον ΑΝΤ1, είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει ο Τζώρτζης Ποφάντης προσωρινά τη θέση του διευθυντή προγράματος, μέχρι τον Ιούνιο που επέστρεψε ο Γιάννης Λάτσιος. Έτσι, επέστρεψε στις αρχικές του αρμοδιότητες όσον αφορά την ιντερνετική δραστηριότητα του Ομίλου και παράλληλα είχε και συμβουλευτικό ρόλο για το πρόγραμμα και τα πρόσωπα της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Η θέση του διευθυντή προγράμματος έγινε οριστική τον Απρίλιο του 2018, μετά την πολύκροτη αποχώρηση Γιάννη Λάτσιου. Ο Τζώρτζης Ποφάντης ανέλαβε μία "ηλεκτρική καρέκλα", καθώς εκείνη την περίοδο το κανάλι σημείωνε μονοψήφιους μέσους όρους και φιγούραρε στην τελευταία θέση. Όλοι πίστευαν πως και πάλι αυτός ο ρόλος του θα ήταν προσωρινός και πολύ σύντομα θα απομακρυνθεί για να επιστρέψει στον digital τομέα. Μάλιστα, τότε γραφόταν έντονα πως σε αυτή τη διοικητική θέση θα βρεθούν διάφορα πρόσωπα, όπως ο Τζώνη Καλημέρης, ο Πέτρος Μπούτος και η Ζίνα Κουτσελίνη.

Τελικά, στην περίπτωσή του επικράτησε η φράση "Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Οι πρώτοι μήνες της τηλεοπτικής σεζόν 2018-2019 ήταν δύσκολοι. Τα χαμηλά νούμερα των προγραμμάτων "Nomads", "Κοινή Λογική", "Beat Buzzer", "Κάνε γονείς να δεις καλό", "Έγκλημα και Πάθος" έδειχναν πως η πορεία του θα ολοκληρωνόταν σύντομα. Το tvnea.com στάθηκε αρκετά αυστηρό απέναντι του, τόσο για αυτά τα concept, όσο και για την τότε απόφαση του (τουλάχιστον σε εκείνον χρεωνόταν) να παροπλίσει και να αφήσει στον πάγκο τους Γρηγόρη Αρναούτογλου και Γιώργο Λιάγκα. Από τον Γενάρη του 2019, άρχισε σιγά σιγά να "μας βάζει τα γυαλιά" και να εδραιώνει την παρουσία του στον ΑΝΤ1. Μεγάλη του επιτυχία ήταν ο 5ος κύκλος του "Your face sounds familiar", αλλά και το "Μην ψαρώνεις", που είχαν ανεβάσει αισθητά τα νούμερα της prime time. Παράλληλα, άρχισε να αποκτά ταυτότητα η εκπομπή "2night show", ενώ είχαν προηγηθεί και το "Πέτα τη Φριτέζα" και η "Γυναίκα χωρίς όνομα" που αποτέλεσαν τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του.

Στην πορεία, οι "Άγριες Μέλισσες" ήταν το πόνημά του και πέτυχαν. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς μία πιθανή αποτυχία σε μία τόσο ακριβή παραγωγή θα σήμαινε και το τέλος της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1. Την επόμενη σεζόν θα δώσει ξανά τις εξετάσεις του, τόσο με τις 3 νέες σειρές που θα βγουν στον αέρα, όσο και με τα πρόσωπα που αποφάσισε να τους δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο (Λαμπρόπουλος, Ράπτης, Τσουβέλας).

Εν κατακλείδι, το tvnea αποδεικνύοντας πως δεν έχει εμμονή με την ίδια δυναμική που πριν 2 χρόνια στεκόταν απέναντι του, σήμερα παραδέχεται πως αυτός ο άνθρωπος αν μη τι άλλο ξέρει από τηλόραση. Μελετά τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, κινείται έξυπνα επικοινωνιακά (πολύ εύστοχα τα λόγια του για την Ελένη Μενεγάκη) και διαθέτει υψηλή αισθητική.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ