2020-08-01 00:40:32
Φωτογραφία για Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας από τουρίστες- Έρχεται εισιτήριο 20 ευρώ
Τέλος οι δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους τουρίστες και γενικότερα τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας, καθώς το υπουργείο Υγείας με διάταξη που προώθησε στο νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΠΥ, επιβάλει ελάχιστη αποζημίωση όταν παρέχονται υπηρεσίες Υγείας.

Μέχρι σήμερα οι επισκέπτες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν για τις νοσηλείες τους μόνο στα νοσοκομεία, ενώ πλέον με τη νέα διάταξη θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισιτήριο 20 ευρώ στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων αλλά και σε άλλες δομές επείγουσας ιατρικής.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη συγκεκριμένη τροπολογία ευελπιστεί να συγκεντρώσει σημαντικά κονδύλια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα οποία όπως σημειώνεται θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας.

Η διάταξη προβλέπει την επέκταση του Νόμου του 2017 που περιέγραφε αποζημίωση μόνο για τα Νοσοκομεία από τους τουρίστες και τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας: «σε όλες τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.


Ειδικότερα καθιερώνεται η ελάχιστη αποζημίωση του δημόσιου συστήματος για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μη μόνιμους κατοίκους της Ελλάδος σε δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσες ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή κέντρα υγείας υγειονομικών περιφερειών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων».

Μέχρι σήμερα οι επισκέπτες ειδικά των τουριστικών περιοχών που κατά χιλιάδες έφθαναν στην Ελλάδα το καλοκαίρι και χρειάζονταν υπηρεσίες υγείας, δεν κατέβαλαν κανένα ποσό. Γι αυτό και πλέον ως ελάχιστη αμοιβή ορίζονται τα 20 ευρώ.

Διευκρινίζεται πάντως ότι η διάταξη αυτή δεν επηρεάζει τις πρόσθετες παροχές ασθένειας σε είδος όπως εξετάσεις αίματος, απεικονιστικές κλπ. οι οποίες θα συνεχίσουν να κοστολογούνται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και διαδικασίες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ