2020-08-01 19:21:14
Φωτογραφία για Καταιγίδες σημειώνονται το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττική, παρά το κύμα ζέστης σε όλη τη χώρα
Ετσι, λίγα λεπτά μετά τις 15:30 στην Αθήνα έπεσαν οι πρώτες σταγόνες και πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε μπόρα με τους χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο.. και τις γύρω περιοχές λόγω των ανοιχτών καταστημάτων,

 να τρέχουν να προστατευθούν από την ξαφνική βροχή. Τελικά μετά από 5-10 λεπτά σταμάτησε και οι δρόμοι απέκτησαν ξανά ζωή.

Καταιγίδες σημειώνονται το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττική, παρά το κύμα ζέστης σε όλη τη χώρα 

Λίγο μετά τις 15:30 το απόγευμα, καταιγίδα ξέσπασε στο κέντρο της Αθήνας, όπως και σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό και Ελληνικό. Η βροχή πέφτει με καταρρακτώδεις ρυθμούς, ενώ σημειώθηκαν και κεραυνοί. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ο υδράργυρος σήμερα θα αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο από το μεσημέρι ήδη εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο.

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος


Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή και έτσι θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 40, στην Ήπειρο από 19 έως 38, στη Θεσσαλία από 18 έως 41, 

στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 39 και τοπικά 40 με 41, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 36, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 35, αλλά οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στην Κρήτη τους 38 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 40.

Ισχυροί βοριάδες στα πελάγη

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση που στα βόρεια τμήματά του θα φτάσει τα 5 μποφόρ και στα νότια τα 7, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από τα δυτικά-βορειοδυτικά με ένταση έως 5 μποφόρ και ενδεχομένως, πρόσκαιρα, τοπικά, 6.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ