2020-08-01 20:24:06
Φωτογραφία για Βικτόρια Χίσλοπ: Πως πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα
Η Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ πριν από λίγες μέρες πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα και όπως λέει η ίδια η συγκίνησή της είναι μεγάλη καθώς ένα όνειρό της έγινε

πραγματικότητα. Σε συνέντευξή της αποκάλυψε πως για το ευτυχές γεγονός της τηλεφώνησε προσωπικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά νιώθω Ελληνίδα εδώ και αρκετό καιρό. Παρ’ όλα αυτά, από τότε που πήρα την υπηκοότητα, κάθε πρωί που ξυπνάω τσιµπάω τον εαυτό µου για να σιγουρευτώ ότι δεν ονειρεύοµαι. ∆εν το έχω ακόµα συνειδητοποιήσει, πιστεύω ότι θα µου φανεί πιο «αληθινό» όταν πάρω το αεροπλάνο και προσγειωθώ στην Κρήτη. Για µένα η ιθαγένεια είναι ένα απίστευτο προνόµιο που µε κάνει να αισθάνοµαι ακόµα περισσότερο δεµένη µε την Ελλάδα. Πάντα µιλούσα για την ελπίδα µου ότι κάποια µέρα θα αποκτούσα την ελληνική ιθαγένεια και κάποιος, κάπου, µάλλον το άκουσε. Γνωρίζω ότι ο ∆ήµος Αγίου Νικολάου είχε υποβάλει αίτηση ιθαγένειας προς εξέταση, αλλά δεν είµαι σίγουρη πώς προχώρησαν τα πράγµατα. Το αποκορύφωµα ήταν όταν χτύπησε το τηλέφωνό µου. Η φωνή στην άλλη άκρη της γραµµής µού είπε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε να µου µιλήσει. Ηταν µια στιγµή που θα εκτιµώ όσο ζω», είπε χαρακτηριστικά στο Έθνος της Κυριακής η Βικτόρια Χίσλοπ για το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού.


Η Βικτόρια Χίσλοπ έγινε ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας από το βιβλίο της «Το Νησί», λαμβάνοντας τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ