2020-08-01 21:48:07
Φωτογραφία για Προσοχή! Δες τι συμβαίνει όταν δεν καθαρίζουμε συχνά την καφετιέρα
Όπως όλες οι συσκευές, έτσι και η καφετιέρα χρειάζεται το καθάρισμά της. Τι συμβαίνει όμως αν αυτό δεν γίνεται τόσο συχνά όσο πρέπει ή και… ποτέ;

Ο καφές και, στην περίπτωσή μας, ο καφές φίλτρου, είναι από τις καθημερινές συνήθειες αρκετών που επιλέγουν να πιούν ένα φλιτζάνι στο ξεκίνημα της μέρας ή κάποια στιγμή κατά τη διάρκειά της. Ωστόσο, η καφετιέρα είναι από τις συσκευές της οποίας η συντήρηση-καθάρισμα μπορεί να ξεχαστεί και όταν κάνουμε λόγο για καθάρισμα, δεν εννοούμε μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Η συσκευή συγκεντρώνει άλατα αλλά και ιζήματα καφέ τα οποία πρέπει να καθαρίζονται συχνά για λόγους υγιεινής αλλά και για να απολαμβάνουμε τον καφέ μας όπως πρέπει: φρέσκο και αρωματικό. Το εξάρτημα στο οποίο τοποθετείται το φίλτρο και το δοχείο του καφέ πρέπει να καθαρίζονται σε καθημερινή βάση και να στεγνώνουν καλά μετά το πλύσιμο ενώ η υποδοχή από την οποία βάζετε το νερό επίσης πρέπει να στεγνώνει καλά για να μην συγκεντρώσει με τον καιρό παθογόνους μικροοργανισμούς και μούχλα. Το εσωτερικό της καφετιέρας ιδανικά μπορείτε να το καθαρίζετε με λευκό ξίδι (2 φλιτζάνια) διαλυμένο σε ίση ποσότητα νερού μία φορά το μήνα αφήνοντας την σε λειτουργία σαν να είναι το ξίδι νερό. Στη συνέχεια, βάζετε μερικές δόσεις νερό για να φύγει η μυρωδιά. Με αυτόν τον τρόπο την καθαρίζετε και από τα άλατα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ