2020-08-01 23:48:10
Φωτογραφία για ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ Κ.Υ  ΣΠΑΤΩΝ !!
Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ, Σπάτων-Αρτέμιδας στις 29/7/2020 πραγματοποίησε  περιοδεία στο ΚΥ της περιοχής και αφού συνομίλησε με εργαζόμενους

αλλά και ασθενείς, διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις στο κέντρο υγείας Σπάτων, και ως εκ τούτου ζητά την άμεση λήψη μέτρων καθώς το Κ.Υ Σπάτων είναι η μοναδική δημόσια δομή πρωτοβάθμιας υγείας που εξυπηρετεί όλη την ευρύτερη περιοχή.

Tο Κ.Υ  λειτουργεί οριακά με το φιλότιμο των εργαζομένων και με προσωπικό κόστος λόγω των τραγικών ελλείψεων, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής υποχρηματοδότησης της Υγείας, που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο σχεδιασμός για το ΚΥ έγινε το 1986 και αφορούσε την κάλυψη ενός πολύ μικρότερου πληθυσμού κατοίκων, γύρω στους 5.500 ανθρώπους,  ενώ τώρα εξυπηρετεί πληθυσμό πολύ πάνω από 100.000, με τους εργαζόμενους  μάλιστα να έχουν μειωθεί σε αριθμούς κάτω από τους σχεδιασμούς του 1986, πριν δηλαδή υπερεικοσαπλασιαστεί ο πληθυσμός.


Να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός στην Αρτέμιδα πολλαπλασιάζεται  το καλοκαίρι λόγω παραθεριστών, αλλά και  λόγω των μεγάλων εργασιακών χώρων που εδρεύουν στην περιοχή, αεροδρόμιο, εκπτωτικό χωριό, με αποτέλεσμα πολλοί  εργαζόμενοι να εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο ΚΥ.

Το οργανόγραμμα του ΚΥ Σπάτων όπως σχεδιάστηκε το 1986 ήταν για 11 γενικούς  γιατρούς,  9 νοσηλευτές,  με πρόβλεψη για την παρουσία και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων για κάποιες ώρες τη βδομάδα. Σήμερα δεν υπάρχει καθόλου  η ειδικότητα του δερματολόγου και του ψυχιάτρου, ενώ έχει μόνο 4 μόνιμους και 3 επικουρικούς γενικούς γιατρούς.

Σύμφωνα και με τα  νέα δεδομένα της  πληθυσμιακής αύξησης μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών,  χρειάζονται άμεσα άλλες 25 οργανικές θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.  Υπάρχει  επίσης σοβαρό πρόβλημα χώρων για τα ιατρεία  και πρόβλημα πλαισίωσης από παραϊατρικό προσωπικό, πράγμα που δυσκολεύει τη λειτουργία του ιατρείου και κρύβει και επικινδυνότητα.

Αποκορύφωμα τις κατάστασης είναι να ακυρώνονται  προγραμματισμένα ραντεβού για τον μήνα Αύγουστο(!!) καθώς υπάρχει αδυναμία να πραγματοποιηθούν τα τακτικά ιατρεία, λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων. Μάλιστα δεν υλοποιούνται ραντεβού που ήταν προγραμματισμένα 2 και 3 μήνες νωρίτερα, δεδομένου ότι λόγω έλλειψης των ιατρών οι εφημερίες βγαίνουν είτε με γιατρούς από άλλα ΚΥ, είτε με ειδικευόμενους .

Σχετικά με τον εξοπλισμό για την επιδημία του κορωνοϊού δεν υπάρχει οικίσκος (κοντέινερ-εξωτερικός χώρος διαλογής ασθενών), δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας τόσο ως προς το πλήθος των απλών χειρουργικών μασκών, όσο και ως προς την ποιότητα τους όπως βάσει των επίσημων οδηγιών χρειάζονται μάσκες FFP2 και FFP3.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει αρκετούς μήνες πριν, πρόταση η Δημοτική Αρχή να ζητήσει από την πολιτεία τον άμεσο διπλασιασμό σε ιατρικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό επάρκεια σε νοσοκομειακά υλικά, ώστε το προσωπικό να μπορέσει  να ανταπεξέλθει  στα καθήκοντά του.

Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 30/4/2020,  αλλά δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν προέβη σε καμία απολύτως κίνηση για την υλοποίηση αυτής της απόφασης. Οι ευθύνες της είναι πολύ μεγάλες, καθώς παρόλο που είναι αρμοδίως ενημερωμένη για αυτή την κατάσταση, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά συχνά πυκνά ακούγαμε από τους εκπροσώπους της στα Δημοτικά Συμβούλια ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι το ΚΥ είναι και πλήρως στελεχωμένο.

Η ΚΟΒ Σπάτων Αρτέμιδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο ΚΥ, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό της περιοχής να διεκδικήσουν την υγεία και την πρόνοια που μας αξίζει τον 21ο αιώνα. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση, τη στιγμή που δεκάδες δισεκατομμύρια περνάνε πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων -οι οποίοι είναι αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο, αυτοί που με περίσσευμα ψυχής κάνουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν – για να προσγειωθούν στα χέρια τραπεζιτών, βιομηχάνων, μεγαλοιδιοκτητών νοσοκομείων.  Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι απόλυτο δικαίωμα για όλο το λαό!

Διεκδικούμε:

    •    Την κατασκευή Γενικού Νοσοκομείου για την Ανατολική Αττική.

    •    Άμεσα να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα του Κέντρου Υγείας, ώστε να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

    •    Άμεσα να παρθούν μέτρα για   να πραγματοποιούνται τα έκτακτα και όλα  τα τακτικά ιατρεία.

    •    Να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την άμεση διεκδίκηση του διπλασιασμού του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας με μόνιμη και σταθερή σχέση  εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

    •    Να εξασφαλισθεί ο επαρκής και σύγχρονος εξοπλισμός σε μηχανήματα, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν προτεραιότητα.

Να δοθεί άμεση λύση τώρα!
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ