2020-08-02 18:16:38
Φωτογραφία για Το απρόσμενο συστατικό που κάνει το Πέστο νοστιμότερο
Για το κλασικό, ιταλικό πέστο σου έχουμε δώσει συνταγή, σου έχουμε πει και την ιστορία του.

Τώρα θα κάνουμε την ανατροπή, προτείνοντας σου ένα υλικό που θα απογειώσει τη γεύση του και δεν θα το φανταζόσουν ποτέ.

Η ασιατική πάστα μίσο, από φασόλια σόγιας, είναι το υλικό που μπορείς να βάλεις στη σάλτσα πέστο, «πειράζοντας» την αυθεντική συνταγή. Επειδή είναι αλμυρή, καθώς περιέχει ήδη αλάτι, δεν θα προσθέσεις καθόλου αλάτι στη σάλτσα σου, ενώ τα υπόλοιπα υλικά (βασιλικός, σκόρδο, παρμεζάνα, κουκουνάρι, ελαιόλαδο) μπορούν να διατηρηθούν ως έχουν ή αν θέλεις να «παίξεις» και μαζί τους, αντικαθιστώντας για παράδειγμα την παρμεζάνα με ελληνικό Σαν Μιχάλη, συνδυάζοντας την ιταλική παράδοση με τις ελληνικές και ασιατικές γεύσεις.

Τώρα, όσον αφορά στην ποσότητα της πάστας μίσο που μπορείς να προσθέσεις στο πέστο, εξαρτάται καθαρά από την ποσότητα της σάλτσας που φτιάχνεις.

Θα σου συνιστούσαμε, επειδή έχει έντονη γεύση να ξεκινήσεις προσθέτοντας μισό κουταλάκι του γλυκού, να χτυπήσεις τα υλικά στο μπλέντερ και να δοκιμάσεις αν χρειάζεται να προσθέσεις μισό κουταλάκι ακόμη.

Προσοχή, μην προσθέσεις μίσο σε μία έτοιμη σάλτσα πέστο που αγοράζεις σε βάζο, καθώς ήδη περιέχει αλάτι οπότε με την πάστα μίσο θα γίνει υπερβολικά αλμυρή.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ