2020-08-02 22:27:09
Φωτογραφία για Εντοπίστηκε νέο στέλεχος κοροναϊού. Ενας μπορεί να μολύνει έξι
Νέο στέλεχος του κοροναϊού ισχυρίζονται ότι εντόπισαν οι αρχές του Βιετνάμ, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν την έξαρση της επιδημίας που παρουσιάζεται στην πόλη Ντανάνγκ. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί 200 κρούσματα, με τους ειδικούς να δυσκολεύονται να κατανοήσουν την ραγδαία αύξηση.

“Στην Ντανάνγκ υπάρχουν πολλές εστίες του ιού και ακόμη πολλά κρούσματα στην κοινότητα”, αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση για το τουριστικό αυτό θέρετρο με πληθυσμό 1,1 εκατομμύριο κατοίκους. Η χώρα κατέγραψε σήμερα 34 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 620. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά δύο και έφθασε τους πέντε, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το newsit.gr.

Το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην έξαρση είναι περισσότερο μεταδοτικό

Ο υπουργός Υγείας Νγκουγέν Ταν Λονγκ είπε ότι το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην έξαρση είναι περισσότερο μεταδοτικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, με το νέο στέλεχος κάθε άνθρωπος που μολύνεται με κοροναϊό μπορεί να μολύνει περίπου 5-6 άλλους σε σχέση με 1,8 – 2,2 που ήταν την προηγούμενη περίοδο της πανδημίας.


Οι αρχές έχουν λάβει μια σειρά από “άνευ προηγουμένου μέτρα” για να καταπολεμήσουν την έξαρση στην Ντανάνγκ, περιλαμβανομένης της κινητοποίησης πολλών εκατοντάδων φοιτητών στρατιωτικών σχολών για να βοηθήσουν με την ιχνηλάτηση των επαφών και την συγκέντρωση των δειγμάτων για διαγνωστικά τεστ, ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.

Την ώρα που όλη η υφήλιος ανησυχεί για την εξάπλωση του ιού που δεν λέει να ανακοπεί, οι ελπίδες στρέφονται στις έρευνες της επιστημονικής κοινότητας για την ανακάλυψη εμβολίου. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να παράγει μαζικά εμβόλια τον Νοέμβριο.

Το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας Vektor σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού τον Νοέμβριο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ρινάτ Μαξιούτοφ. Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο ίδιος είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.

«Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό», είπε ο Μαξιούτοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που προβλήθηκε σήμερα.

Μια ημέρα πριν, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία. Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποιά θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή. Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ