2020-08-02 23:57:30
Φωτογραφία για Η ομογενής μητέρα που νίκησε τον θάνατο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη συγκινητική ιστορία μιας ομογενούς από το Κουίνς, η οποία υπεβλήθη σε μια -αναπάντεχη μεν, σωτήρια δε- μεταμόσχευση ήπατος λίγο μετά την πρόωρη γέννηση της κόρης της, έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα του Northwell.

Ο λόγος για την Ντανιέλα Γράφα - Ζησιμοπούλου (Danielle Grafas), 41 ετών, η οποία λίγο έλειψε να χάσει την ζωή της από μια σπάνια και πολύ σοβαρή επιπλοκή στην εγκυμοσύνη της, που ονομάζεται AFLP (Accute Fatty Liver of Pregnancy) και προκαλεί μια σημαντική βλάβη στο συκώτι. Ειδικότερα, σχετίζεται με την συσσώρευση λίπους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία σταδιακά καταστρέφει το όργανο.

Η κόρη της Ντανιέλας Γράφα και του Αγγελου Ζησιμόπουλου (Angelo Zisimopoulos) επρόκειτο να γεννηθεί στις 13 Αυγούστου. Ομως, στις 11 Ιουνίου η ομογενής άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα που ήχησαν «καμπανάκι κινδύνου» για τους θεράποντες ιατρούς, καθώς είχε χάσει το χρώμα της στα μάτια και το δέρμα, ενώ ένοιωθε και μια ανεξήγητη κόπωση.


Όταν πλέον διαγνώστηκε τι ακριβώς συμβαίνει, οι γιατροί επεσήμαναν πως το πρώτο και επείγον μέτρο αντιμετώπισης του συνδρόμου είναι αρχικά η γέννηση του παιδιού, έστω και στο πρόωρο στάδιο των 7 μηνών. Το κοριτσάκι γεννήθηκε με βάρος μόνο 3 πάουντς, αλλά οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του North Shore (North Shore University Hospital - NSUH), μερίμνησαν άμεσα προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο οργανισμός του.

Στην αντίπερα όχθη, η 41χρονη βρισκόταν σε στάδιο παρακολούθησης για το συκώτι -κατάφερε μάλιστα να σηκωθεί και να δει τη νεογέννητη κόρη της- γρήγορα όμως η βλάβη αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη. Σύμφωνα με τον σύζυγό της, ξύπνησε μια μέρα και παρουσίαζε ακόμη σοβαρότερα συμπτώματα, όπως επίσης και απώλεια μνήμης. Επεσε σε ηπατικό κόμμα και, από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την εύρεση μοσχεύματος.

«Αρχισε σιγά - σιγά να χειροτερεύει. Ξύπνησε μια μέρα και δεν ήξερε πού ήταν. Δεν θυμόταν καν την ημερομηνία γέννησής της», είπε ο κ. Ζησιμόπουλος, ο οποίος γνώριζε πλέον πως ο χρόνος κυλούσε εναντίον της αγαπημένης του συζύγου. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να αναρωτιέται κατά πόσον θα κληθεί να μεγαλώσει μόνος του αυτό το παιδί που έφερε η γυναίκα του στον κόσμο.

«Ηταν το πιο τρομακτικό πράγμα που βίωσα ποτέ στην ζωή μου. Ειδικά και με το νεογέννητο.  Σκεφτόμουν εάν θα έπρεπε πλέον να μεγαλώσω αυτό το παιδί μόνος μου. Κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο, πραγματικά δεν ξέρω πώς καταφέραμε να το ξεπεράσουμε όλο αυτό», δηλώνει ο κ. Ζησιμόπουλος, ενώ ο γιατρός του νοσοκομείου, Δρ. Τέπερμαν, ήταν ξεκάθαρος πως αν δεν προέκυπτε μόσχευμα, δεν υπήρχε καμία ελπίδα επιβίωσης.

«Είχε την καλύτερη φροντίδα που θα μπορούσε να έχει στον κόσμο. Ομως, αυτό το ήπαρ θα πέθαινε. Συνεπώς έπεσε σε κώμα και, πλέον, ήταν ένας αγώνας δρόμου - ένας αγώνας δρόμου ζωής και θανάτου. Ομως, οι αντιξοότητες αυτές μετατράπηκαν σε θρίαμβο», λέει ο Δρ. Τέμπερμαν, αναφερόμενος στον ξαφνικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου, που χάρισε τελικά ζωή στην κ. Γράφα.

«Κάποιος πέθανε. Ενας νέος δωρητής οργάνων. Είχαμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε το όργανο και να κάνουμε μεταμόσχευση ήπατος. Μετά ξύπησε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ασφαλώς, η όλη διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Απαιτήθηκε μια χειρουργική επέμβαση συνολικής διάρκειας 7 και πλέον ωρών, προκειμένου το νέο ήπαρ να τοποθετηθεί στον ταλαιπωρημένο οργανισμό της 41χρονης μητέρας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Το ζευγάρι, πλέον, που έχει πολλούς φίλους στη Νέα Υόρκη, μπορεί να μπει σταδιακά στη νέα, οικογενειακή του ζωή, με τη νεογέννητη κόρη του.

«Ο Δρ. Τέπερμαν μου τηλεφώνησε από το χειρουργείο και μου είπε τα καλά νέα. Κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης φοβόμουν ότι θα τη χάσω. Συνεπώς, από τη στιγμή που τα κατάφερε, πετούσα στον 7ο ουρανό», είπε ο Αγγελος Ζησιμόπουλος.

Εν τέλει, η κ. Γράφα πήρε εξιτήριο στις 14 Ιουλίου, δηλαδή 33 ημέρες μετά την εισαγωγή της. Στο τέλος αυτής της περιπέτειας, σύσσωμη η οικογένεια ευχαρίστησε το νοσοκομείο North Shore.
ekirikas.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ