2020-08-03 00:41:50
Φωτογραφία για Ποινικές διώξεις για την κλινική Ταξιάρχαι
Συντάκτης: Virus

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του COVID-19 ασκήθηκε σε βάρος πέντε υπευθύνων και ιατρών της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι Αττικής.

Θυμίζουμε ότι στην κλινική είχαμε την εμφάνιση 35 κρουσμάτων του νέου ιού και συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 13 ασθενείς. Πριν ένα μήνα ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος κάλεσε σε εξηγήσεις 5 στελέχη και γιατρούς της κλινικής, οι οποίοι κατέθεσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής και οι γιατροί υποστήριξαν ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα. Ωστόσο, τα επιχειρήματα τους δεν έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος αφού έλαβε καταθέσεις από 25 μάρτυρες, προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης.

Η υπόθεση πλέον λαμβάνει άλλη τροπή και σύντομα οι πέντε κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, στον οποίο έχει ανατεθεί η έρευνα. Αν κριθούν ένοχοι και καταδικαστούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ