2020-08-03 23:42:15
Φωτογραφία για «Αχώριστα» λιοντάρια που έζησαν παρέα πολλά χρόνια και πέθαναν μαζί
Μαζί στη ζωή αλλά και στο θάνατο - Δείτε τρυφερές φωτογραφίες Δυο «αχώριστα» αφρικανικά λιοντάρια που έζησαν παρέα πολλά χρόνια υποβλήθηκαν πρόσφατα μαζί σε ευθανασία, όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου του Λος Άντζελες που τα φιλοξενούσε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τόσο ο Χιούμπερτ όσο και η Καλίσα ήταν 21 ετών, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τη συνηθισμένη διάρκεια ζωής του είδους τους που κυμαίνεται από 14-17 χρόνια. Και τα δύο μεγαλειώδη πλάσματα αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους, τα οποία είχαν μειώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής τους.

«Ο Ζωολογικός Κήπος του Λος Άντζελες ανακοινώνει με θλίψη τον θάνατο του ζεύγους των αφρικανικών λιονταριών μας, του Χιούμπερτ και της Καλίσα», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της περασμένη Πέμπτη, επισημαίνοντας ότι η απόφαση να θανατωθούν με τρόπο ανώδυνο τα δύο ζώα ήταν πολύ δύσκολη. Ο ζωολογικός κήπος δεν σχεδιάζει προς το παρόν να προσθέσει στην κοινότητά του άλλα λιοντάρια.


Η μακρόχρονη σχέση του Χιούμπερτ και της Καλίσα ξεκίνησε στον ζωολογικό κήπο Γούντλαντ Παρκ του Σιάτλ, όπου τα δυο λιοντάρια γνωρίστηκαν πριν «μετακομίσουν» στο Λος Άντζελες το 2014.

Παρόλο που ο Χιούμπερτ απέκτησε με άλλες λέαινες 10 λιονταράκια, δεν απέκτησε ποτέ κανένα με την Καλίσα.

«Είναι μια τεράστια απώλεια για την κοινότητα του ζωολογικού μας κήπου», είπε η Αλίσα Μπεχάρ, υπεύθυνη για τα θηλαστικά στον ζωολογικό κήπο. «Δεν μπορείς να σκεφτείς τον Χιούμπερτ χωρίς να σκεφτείς την σύντροφό του, την Καλίσα. Υπήρξαν για πολλά χρόνια ένα αχώριστο ζευγάρι», τόνισε η Μπεχάρ. Η Μπεθ Σέιφερ, υπεύθυνη του προγράμματος των ζώων είπε στους LA Times ότι τα λιοντάρια αυτά ήταν χαρισματικά ζώα, τόσο χωριστά όσο και μαζί. «Η προσοχή του ενός ήταν πάντα στραμμένη στο άλλο, και συχνά ξεκουράζονταν μαζί, κουρνιασμένα το ένα κοντά στο άλλο».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η προσδοκώμενη διάρκεια ζωής των αφρικανικών λιονταριών στο φυσικό τους περιβάλλον φτάνει περίπου ως τα μέσα της εφηβείας τους, όμως συνήθως φτάνουν τα 17 χρόνια στους ζωολογικούς κήπους. «Η μακροβιότητα (του Χιούμπερτ και της Καλίσα) αποτελεί απόδειξη του επιπέδου της φροντίδας που παρέχουν οι ομάδες των κτηνιάτρων και των φροντιστών μας στα ηλικιωμένα ζώα», δήλωσε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ