2020-08-04 00:21:06
Φωτογραφία για Μοσχαρίσια ταλιάτα με κόντρα μπριζόλα
Ζουμερή μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, σιτεμένη για 10 μέρες, μαγειρεύεται με κρεμμύδια που θα ψηθούν στους χυμούς του κρέατος και αρωματίζεται με θυμάρι.

Τέλος, λεπτοκόβεται και σερβίρεται με γαρνιτούρα τραγανά σπαράγγια.

Μερίδες:2

Χρόνος προετοιμασίας:5'

Χρόνος μαγειρέματος:20'

Έτοιμο σε:30'

Υλικά

1 μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

4 σπαράγια

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο ελαιόλαδο

θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε τα σπαράγγια και κόβετε το σκληρό μέρος τους. Τα ζεματίζετε για 30 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και τα βάζετε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο, πιπέρι και αρκετό αλάτι. Μόλις το τηγάνι αρχίζει να «καπνίζει», χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μισό και βάζετε στο τηγάνι το κρέας. Αλατοπιπερώνετε ξανά και ρίχνετε στο τηγάνι το χοντροκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο. Μόλις το κρέας κάνει μια ωραία ρόδινη κρούστα, το γυρίζετε και το ψήνετε και από την άλλη πλευρά.


Αφαιρείτε το σκόρδο και ρίχνετε στο τηγάνι τα φυλλαράκια από το θυμάρι. Βάζετε και τα σπαράγγια πάνω από το κρέας για 1 λεπτό για να ψηθούν μαζί με αυτό και να τραβήξουν τους ζωμούς από το μοσχάρι.

Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, βγάζετε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα βάζετε στην άκρη. Βγάζετε και το κομμάτι του κρέατος και το τοποθετείτε σε ένα ξύλο. Το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 5-7 λεπτά πριν το κόψετε.

Ξεχωρίζετε το κρέας από το κόκκαλο και το κόβετε διαγώνια σε λεπτές φέτες. Αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε την ταλιάτα σε πιάτο και γαρνίρετε με τα σπαράγγια και το χοντροκομμένο κρεμμύδι.

Tips

Για περισσότερο άρωμα, μπορείτε πριν ξαναγυρίσετε το κρέας να βάλετε στο σκεύος και μερικά κλωναράκια θυμαριού.

Δεν γυρίζετε το κρέας τακτικά γιατί με αυτόν τον τρόπο το «ταλαιπωρείτε» και χάνει μεγάλο μέρος από τους ζωμούς και συνεπώς από τη γεύση του.

Μπορείτε να κάνετε ταλιάτα και με άλλα κομμάτια κρέατος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ