2020-08-04 16:10:09
Φωτογραφία για Λίμνη Στράτου: Στο επίκεντρο για διεθνείς διοργανώσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι – Έρχονται… Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα wakeboard!

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκιόλων των ηλικιακών κατηγοριών, στη λίμνη Στράτου, στο Αγρίνιο με την συμμετοχή55 αθλητών και αθλητριών, από την Ελλάδα και την Κύπρο! Εκτός από την σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, σύμφωνα με την γραμματέα της Χριστιάνα Μάμαλη και την Πρόεδρό της Στέλλα Λαζάρου: «στις 18 και 19 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί στη λίμνη Στράτου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboard, ενώ από τις 20 έως και τις 25 Ιουλίου του 2021 θα διεξαχθεί στο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι Ανδρών και Γυναικών, στο οποίο οι συμμετοχές αναμένεται να είναι πάρα πολλές. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υπολογίζεται πως κάθε φορά συμμετέχουν αθλητές από 25 χώρες της Ευρώπης αλλά και της Αφρικής».


Η Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χριστιάνα Μάμαλη τόνισε: «στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετείχαν 55 αθλητές στα τρία αγωνίσματα, σλάλομ, φιγούρες και άλματα. Στην παρούσα φάση υπάρχει έγκριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την παρουσία θεατών και γι’ αυτό κάνουμε ότι μπορούμε βάση των δυνατοτήτων μας, καθώς το γενικό πρωτόκολλο απαγορεύει μεγάλη συμμετοχή. Μέσα σε αυτό το στενό και αυστηρό πλαίσιο κάνουμε ότι μπορούμε για να διαδώσουμε το άθλημα, να το μάθει και να το αγαπήσει ο κόσμος».

Η κ. Μάμαλη αναφέρθηκε και στις επόμενες διοργανώσεις που θα φιλοξενηθούν στη λίμνη Στράτου και τις ανάγκες που υπάρχουν για να βελτιωθεί ο χώρος και να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές, όπως επίσης και στη θετική ανταπόκριση που βρήκε η Ομοσπονδία από την Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή. «Η ανταπόκριση της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής σε υλική και δομική υποστήριξη, ήταν εξαιρετική. Συνάντησα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, αντιπεριφερειάρχες, αλλά και αντιδημάρχους του δήμου Αγρινίου και όλοι είχαν θετική ανταπόκριση. Μια βασική παρέμβαση που θα πρέπει να γίνει και σχετίζεται με τον υδάτινο στίβο είναι η αποξήλωση των καλαμιών. Το νερό της λίμνης Στράτου δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, τόσο για μια άριστη διοργάνωση η οποία θα αποφέρει καρπούς στον τόπο, όσο και σε μακροπρόθεσμο πλάνο για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Ένα παράδειγμα είναι οι βόρειες χώρες. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί, η λίμνη Στράτου είναι κάτι παραπάνω από ιδανική για αυτούς τους αθλητές. Συνεπώς, αν ικανοποιηθούν με το αποτέλεσμα και την συνεργασία που θα υπάρξει, θα μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε και μετά τους αγώνες να δημιουργήσουμε προπονητικά campus με ξένους αθλητές, κάτι που αποτελεί σοβαρή προϋπόθεση για την μόνιμη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη λίμνη Στράτου. Για να επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται συλλογική προσπάθεια των Αρχών και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, ώστε να έρθουν θεατές και να υπάρξουν εθελοντές ώστε να βρεθούν χορηγοί, για τους οποίους είναι πολύ σημαντικό «μέτρο» η ύπαρξη θεατών και εθελοντών. Η Ομοσπονδία μας διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να «δείξει το δρόμο» στο τεχνικό σκέλος, αλλά η χρηματοδότηση από το κράτος που έχουμε είναι μηδαμινή. Ένα άλλο που χρειάζεται να γίνει στη λίμνη Στράτου είναι η βελτίωση με συγκεκριμένο τρόπο της νησίδας που υπάρχει ώστε να μπορούν να δουλεύουν παράλληλα και οι δύο στίβοι θαλασσίου σκι, ενώ απαραίτητη είναι και η βελτίωση του σκάφους της Ομοσπονδίας το οποίο είναι από το 2007 και δεν αντέχει να «τραβήξει» οργανωμένους αγώνες».

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι Στέλλα Λαζάρου ανέφερε: «χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στη λίμνη Στράτου και για την υπέροχη συνεργασία και φιλοξενία των Αρχών. Είναι ευχάριστη έκπληξη που καταφέραμε μετά από όλα αυτά που πέρασε η Ελλάδα με τον κορονοϊό, να διοργανώσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και φέτος. Ο στόχος της Ομοσπονδίας είναι να γεμίσει και πάλι το άθλημα από παιδιά, να στελεχωθούν τα σωματεία από νέους αθλητές και να τιμήσουμε τη χώρα μας σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Φέτος, ήρθαν στη λίμνη Στράτου περισσότεροι από κάθε άλλοι φορά αθλητές, από την Κύπρο, την Βόρεια Ελλάδα, την Παμβώτιδα, τη Βουλιαγμένη και πολλά άλλα σημεία της χώρας. Στόχευσή μας είναι το ομοσπονδιακό κέντρο της λίμνης Στράτου να διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση για να διοργανώνονται διεθνείς αγώνες. Είμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου γι’ αυτό το σκοπό και έχουν εκδηλώσει την στήριξη και το ενδιαφέρον τους για να αναπτυχθεί ο χώρος».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ