2020-08-04 21:36:16
Φωτογραφία για Παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου: Λύνονται όλα τα προβλήματα
Το Newsauto.gr αποκαλύπτει το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε ένα θέμα που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και έχει προκληθεί από την οικονομική κρίση.

Ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν αποκτήσει με παρακράτηση κυριότητας έρχεται να λύσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες αλλά και οι υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει η παρακράτηση κυριότητας να έχει ισχύ έως και 60 ή 72 μήνες, δηλαδή όσο διαρκεί ο δανεισμός και στην συνέχεια εκείνη να πραγματοποιείται άρση της οπότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος να αποκτά την κυριότητά του και να μπορεί να το μεταβιβάσει ή να το πουλήσει σε κάποιον άλλο καταναλωτή.

Ο βασικός λόγος πρόκλησης τεράστιων προβλημάτων αυτή τη φορά δεν είναι ο κορωνοϊός αλλά η 10ετής οικονομική κρίση που πέρασαν οι Έλληνες πολίτες η οποία προκάλεσε το λουκέτο χιλιάδων εμποριών αυτοκινήτων με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που τα απέκτησαν με παρακράτηση κυριότητας να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν την άρση της.


Μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων οι Διευθύνσεις Μεταφορών για να πραγματοποιήσουν μια άρση παρακράτησης κυριότητας ζητούν βεβαίωση από την τράπεζα που έχει δώσει το δάνειο για την απόκτηση του οχήματος όσο και από την εμπορία αυτοκινήτων που έχει αγοραστεί το όχημα ότι έχει εξοφληθεί και ο κάτοχός του δεν έχει κάποια οφειλή σε κανέναν από τους δύο!

Ωστόσο με την έλευση της οικονομικής κρίσης και το λουκέτο που τοποθέτησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων οι πελάτες τους δεν μπορούν να προβούν σε άρση παρακράτησης της κυριότητας των οχημάτων που ήδη έχουν εξοφλήσει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται σε δικαστήρια και να δαπανούν επιπλέον χρήματα ώστε να μπορέσουν να δικαιωθούν και με την δικαστική απόφαση να μεταβούν στην Διεύθυνση Μεταφορών και να πραγματοποιήσουν την άρση της παρακράτησης κυριότητας του οχήματός τους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ