2020-08-05 23:24:45
Φωτογραφία για Ιταλία: τα κρούσματα είναι εξαπλάσια από όσα νόμιζαν
Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα έρευνας επί των πολιτών που ανέπτυξαν αντισώματα στον covid -19 (η οποία συντονίσθηκε από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας) Ιταλοί επιστήμονες θεωρούν ότι στην πραγματικότητα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έως τώρα είναι ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες. Έξι φορές περισσότερα, δηλαδή, απ΄οσα είχαν διαγνωσθεί έως τώρα.

Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2,5% του στατιστικού δείγματος ανέπτυξε αντισώματα στον ιό.

Εκτός από τον συντονισμό του υπουργείου υγείας της Ρώμης, καθοριστική ήταν και η συμμετοχή στην επιδημιολογική αυτή έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής και του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συγκέντρωσε τον αναγκαίο δείγμα εθελοντών.

Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας αποτελούν το 51% των Ιταλών που προέκυψαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ μόλις το 0,3% των Σικελών μολύνθηκε από την ασθένεια.

«Μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε τη δυσκολότερη φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπήκαμε ακόμη σε απάνεμο λιμάνι. Χρειάζεται προσοχή», τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σχολιάζοντας την έρευνα αυτή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ