2020-08-07 06:00:11
Φωτογραφία για Άνθρωποι πέθαναν πίνοντας απολυμαντικά

Κάποιοι άνθρωποι αρρώστησαν ενώ άλλοι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάποση του απολυμαντικού χεριών, ανέφεραν την Τετάρτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Τέσσερις πέθαναν και άλλοι  είχαν προβλήματα με την όρασή τους. 

Το απολυμαντικό χεριών είναι παντού και είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό των χεριών κατά τη διάρκεια πανδημίας κοροναϊού. Αλλά δεν είναι ασφαλές να το πιείτε, προειδοποιεί το CDC. "Τα προϊόντα απολύμανσης με βάση το αλκοόλ δεν πρέπει ποτέ να καταπίνονται", ανέφερε το CDC σε νεότερη έκθεση του. 

Το CDC δεν είναι σίγουρο γιατί οι άνθρωποι μπορούν να πίνουν απολυμαντικά χεριών. Τα παιδιά μπορεί να το κάνουν κατά λάθος και ορισμένοι να πιστεύουν ότι είναι ένα καλό υποκατάστατο των αλκοολούχων ποτών. 

Στα τέλη Ιουνίου, το CDC έλαβε ειδοποίηση από υπαλλήλους δημόσιας υγείας και συνεργάτες στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό σχετικά με τη δηλητηρίαση από μεθανόλη που συνδέεται με την κατάποση απολυμαντικών χεριών.

Οι ερευνητές του CDC και οι συνεργάτες τους στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό εξέτασαν 62 αρχεία κλήσεων σε κέντρα δηλητηριάσεων από το Μάιο έως τον Ιούνιο για να χαρακτηρίσουν περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είναι δηλητηρίαση από μεθανόλη από απολυμαντικά με βάση το αλκοόλ. Οι ερευνητές έλαβαν επίσης ιατρικά αρχεία για επιπλέον λεπτομέρειες. Ωστόσο, η έκθεση δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι έπιναν απολυμαντικά χεριών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 15 άτομα, ηλικίας 21 έως 65 ετών, εισήχθησαν σε νοσοκομείο μετά από κατάποση απολυμαντικού χεριών με βάση το αλκοόλ. Έξι εμφάνιζαν επιληπτικές κρίσεις ενώ βρίσκονταν στο νοσοκομείο και τρεις πήραν εξιτήριο με νέα προβλήματα όρασης, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Ένας 44χρονος ασθενής, είπε ότι έπινε απολυμαντικό χεριών λίγες μέρες πριν ζητήσει ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με το έγγραφο του CDC. Ο άνδρας νοσηλεύτηκε για έξι ημέρες για οξεία δηλητηρίαση από μεθανόλη και όταν πήρε εξιτήριο, πήγε στο σπίτι με σχεδόν πλήρη απώλεια όρασης. Τέσσερις από τους ενήλικες στην έκθεση του CDC πέθαναν.

"Αυτή η έρευνα επισημαίνει τα σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, που μπορεί να προκύψουν μετά από κατάποση προϊόντων απολύμανσης με βάση το αλκοόλ που περιέχουν μεθανόλη", έγραψαν οι ερευνητές στη νέα έκθεση CDC.

"Τα μηνύματα ασφαλείας για την αποφυγή της κατάποσης οποιουδήποτε προϊόντος απολυμαντικού χεριών με βάση το αλκοόλ πρέπει να συνεχιστούν", έγραψαν. "Τα μικρά παιδιά ενδέχεται να καταπιούν ακούσια αυτά τα προϊόντα, ενώ οι έφηβοι ή οι ενήλικες με ιστορικό διαταραχής χρήσης αλκοόλ ενδέχεται να καταπιούν σκόπιμα αυτά τα προϊόντα ως υποκατάστατο αλκοόλης".

 

ΠΗΓΗ: CNN

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ