2020-08-08 01:53:08
Φωτογραφία για Συνετρίβη αεροπλάνο με 191 επιβάτες
Στους 123 ανέρχονται οι τραυματίες - Οι περισσότεροι κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, που βγήκε από τον διάδρομο κατά την προσγείωση και η άτρακτος κόπηκε στα δύο

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ινδία καθώς η πτήση, με τους 191 επιβαίνοντες, από Ντουμπάι προς την Καλικούτ συνετρίβη στο τέλος του αεροδιαδρόμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άτρακτος του αεροπλάνου έσπασε στα δύο μετά την προσγείωση, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης. Όπως επισημαίνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί είναι 16, ανάμεσά τους και οι δύο πιλότοι, ενώ υπάρχουν αναφορές για 123 τραυματίες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί επιβαίνοντες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Πλήθος αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης προβάλλουν σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή της συντριβής, στις οποίες αποτυπώνεται ο τρόμος, ενώ ακούγονται φωνές. Τα βίντεο που κυκλοφορούν κόβουν την ανάσα, καθώς δείχουν το αεροσκάφος «κομμένο» στα δύο.


Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν επί 20 λεπτά γύρω από το αεροδρόμιο για να προσγειωθεί. Του τραγικού συμβάντος προηγήθηκε μια αποτυχημένη απόπειρα προσγείωσης.

Γύρω από το σημείο της συντριβής, όπως φαίνεται και στα πλάνα, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ συντελούνται προσπάθειες διάσωσης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 191 άτομα, σε σύνολο επιβατών και πληρώματος.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμι της Καλικούτ με την αστυνομία να αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η πτήση της Air India, με αριθμό IX-1344, βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου στις 7:45 τοπική ώρα» Δεκάδες ασθενοφόρα συγκεντρώθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος ώστε να διακομιστούν στα νοσοκομεία οι τραυματίες. Όπως αναφέρεται, επρόκειτο για πτήση επαναπατρισμού.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ