2020-08-09 09:00:19
Φωτογραφία για Σε ακραία φτώχεια κινδυνεύουν να οδηγηθούν 100 εκατ. άνθρωποι
Το 1% του κόσμου είχε το 27% της συνολικής ανάπτυξης «Ο ιός ρίχνει φως σε όλες τις ανισότητες όλων των ειδών. 

Θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο υγείας τους πιο ευάλωτους και οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του συγκεντρώνονται σε όσους είναι λιγότερο ικανοί να αντεπεξέλθουν. 

Αν δεν δράσουμε τώρα, ακόμα 100 εκατομμύρια άτομα ενδέχεται να οδηγηθούν σε ακραία φτώχεια και να δούμε λιμούς ιστορικών διαστάσεων. 

Ακόμα και πριν από τον κορωνοϊό, οι άνθρωποι παντού ύψωναν τις φωνές τους κατά της ανισότητας. Μεταξύ του 1980 και του 2016, το πιο πλούσιο 1% του κόσμου συγκέντρωνε το 27% της συνολικής ανάπτυξης σε εισόδημα. Το εισόδημα όμως δεν είναι το μόνο μέτρο ανισότητας. 

Οι ευκαιρίες των ανθρώπων στη ζωή βασίζο­νται στο φύλο, στην οικογένεια και στο εθνικό υπόβαθρο, στη φυλή, στο αν έχουν αναπηρία και σε άλλους παράγοντες. Πολλές ανισότητες τέμνονται και ενισχύουν η μία την άλλη σε όλες τις γενιές, καθορίζοντας τις ζωές και τις προσδοκίες εκατομμυρίων ανθρώπων πριν καν γεννηθούν. 

Ένα παράδειγμα: Περισσότερο από το 50% των εικοσάχρονων σε χώρες με υψηλή ανθρώπινη ανάπτυξη βρίσκονται σε υψηλότερες βαθμίδες εκπαίδευσης. Σε χώρες με χαμηλή ανθρώπινη ανάπτυξη, το 17% των παιδιών που είχαν γεννηθεί σε αυτές τις χώρες 20 χρόνια πριν, έχουν ήδη πεθάνει». 

Αντόνιο Γκουτιέρες, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από το Open στο Mega
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Open στο Mega
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ