2020-08-09 23:08:31
Φωτογραφία για Εύβοια - Κακοκαιρία: Μέσα στις λάσπες βρήκαν οι γονείς του το 8 μηνών βρέφος
Απίστευτη τραγωδία στην Εύβοια - Ένα βρέφος οκτώ μηνών ανάμεσα στους νεκρούς - Η οικογένεια βρισκόταν στο χωριό Πολιτικά για διακοπές - Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία «Θάλεια» η περιοχή

Ένα βρέφος οκτώ μηνών βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς από την κακοκαιρία «Θάλεια» στην Εύβοια, το οποίο βρισκόταν μαζί με τους γονείς τους στο χωριό Πολιτικά για διακοπές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το μωρό έχασε τη ζωή του, η νεροποντή έπιασε την οικογένεια στον ύπνο και οι γονείς του βρέφους σηκώθηκαν έντρομοι μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι και έψαχναν το παιδί τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γ. Ψαθά, η οικογένεια διέμενε σε ισόγειο σπίτι, το οποίο πλημμύρισε εύκολα από την υπερχείλιση των ποταμών και τα φονικά νερά παρέσυραν το μωρό μέσα από την κούνια του, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το εντοπίσουν λίγο αργότερα μέσα στις λάσπες και ενώ ήταν ήδη αργά.


Απομακρύνουν τα μωρά με σκαπτικά μηχανήματα

Σε εικόνες που κατέγραψε νωρίτερα το Star Κεντρικής Ελλάδας, διακρίνονται οι διασώστες που βρίσκονται στην περιοχή να μεταφέρουν πολίτες, ανάμεσά τους και μωρά, με σκαπτικά μηχανήματα.

Ένα σουπερ πούμα έχει διασώσει μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, ενώ συνεχίζει τις επιχειρήσεις, καθώς πολλοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στις ταράτσες τους.

SΟS έχει εκπέμψει ο πρόεδρος του χωριού Πούρνου στο Δήμο Διρφύων.

Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ Ευβοίας - ‬Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία και το ΚΥ της περιοχής

Από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ Ευβοίας και έχει ενισχυθεί προληπτικά με ασθενοφόρα από Θήβα & Αθήνα. ‬Σε επιφυλακή το ΓΝ Χαλκίδας, το ΓΝ Κύμης, το ΚΥ Ψαχνών.

‪Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου βρίσκεται στο ΓΝ Χαλκίδας και συντονίζει τις όλες προσπάθειες μαζί με τον διοικητής της 5η ΥΠΕ. Και οι δύο βρίσκονται στην περιοχή έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

495 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική

Σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες

Σήμερα, στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ 8 άτομα με Ε/Π του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά στο δημαρχείο Βασιλικών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Εύβοια.

Στο δημαρχείο Βασιλικών βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιεί συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ