2020-08-10 22:16:04
Φωτογραφία για Εύβοια-Πλημμύρες: Εισαγγελική έρευνα για κακούργημα μετά τους 8 θανάτους
Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Χαλκίδας Δ. Προκοπίου για τη φονική πλημμύρα στην Εύβοια.

Η έρευνα είναι σε βαθμό κακουργήματος και έχει ως σκοπό την διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών αναφορικά με τον θάνατο οχτώ συνανθρώπων μας.

Ακόμη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, παραγγελία για διενέργεια έρευνας η οποία θα διενεργηθεί από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής θα διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του κακουργήματος της πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενομένους θανάτους κατά συρροή.

Θα αναζητηθούν, επίσης, και όποια άλλα αδικήματα προκύψουν και διώκονται αυτεπάγγελτα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελικές αρχές θα αναζητήσουν ακόμη και τυχόν ευθύνες αναφορικά με πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομη δόμηση στα σημεία όπου σημειώθηκαν πλημμύρες.


Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

Στους 8 οι νεκροί

Εντωμεταξύ νωρίτερα τη Δευτέρα αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ο 72χρονος, που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα. Ο 72χρονος εντοπίστηκε νεκρός και περισυνελέγη το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου.

Πρόκειται για τον όγδοο νεκρό από τις φονικές πλημμύρες.

Σημειώνεται ότι ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα.

Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ