2020-08-10 23:16:03
Φωτογραφία για CNBC: O χρυσός μπορεί να αγγίξει τα $4.000
Το ράλι του χρυσού θα μπορούσε να συνεχιστεί αγγίζοντας τα 4.000 δολάρια όμως σύμφωνα με τους αναλυτές δύο γεγονότα θα μπορούσαν να ανακόψουν την τροχιά ανόδουΟι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να φτάσουν τα 4.000 δολάρια ανά ουγγιά τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά παράγοντες όπως η ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό και οι εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αλλάξουν την τύχη του πολύτιμου μετάλλου, λένε οι αναλυτές.

Φέτος, οι τιμές του χρυσού έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι επενδυτές καταφεύγουν στα «ασφαλή καταφύγια» καθώς η πανδημία συνεχίζεται.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν για πρώτη φορά πάνω από 2.000 $ ανά ουγγιά.«Είναι πολύ εύκολο να δούμε ότι ο χρυσός θα φτάνει τα 4.000 δολάρια», δήλωσε ο Frank Holmes, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων ΗΠΑ Global Investors στο CNBC τη Δευτέρα. Επισήμανε τα τρισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την τόνωση της οικονομίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της G-20 και οι κεντρικές τράπεζες «συνεργάζονται στο τύπωμα χρήματος».«Δεν έχουμε φτάσει όμως στο επίπεδο όπου οι κεντρικές τράπεζες εκτυπώνουν χρήματα με μηδενικό επιτόκιο
. Σε μηδενικά επιτόκια, ο χρυσός γίνεται το πιο ελκυστικό καταφύγιο λέει ο Χολμς.Μια χαλαρότερη νομισματική πολιτική σημαίνει γενικά ότι οι επενδυτές είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν χρυσό ως περιουσιακό στοιχείο. Όταν οι πραγματικές αποδόσεις μειώνονται, οι τιμές του χρυσού θα αυξηθούν και το αντίστροφο.

Ο Yung-yu Ma της BMO Wealth Management – ΗΠΑ, συμφωνεί ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που υποστηρίζουν τον χρυσό, επισημαίνει όμως ότι δύο μεγάλα γεγονότα θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.«Απλά προσέχουμε αυτούς τους σημερινούς παράγοντες, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο μεγάλα γεγονότα στον ορίζοντα που θα μπορούσαν να αλλάξουν αυτή την τροχιά.

«Το ένα είναι φυσικά η παραγωγή εμβολίων και το άλλο είναι οι εκλογές », είπε στο CNBC. «Πιστεύουμε ότι… ειδικά το εμβόλιο έχει τη δυνατότητα να μετατοπίσει μερικούς από αυτούς τους θετικούς παράγοντες που λειτουργούν τώρα υπέρ του χρυσού», είπε. Ανάλογα με την πορεία των εκλογών των ΗΠΑ, οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να αντιδράσουν αναλόγως. Σύμφωνα με τον πάροχο ερευνών Third Bridge Group που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να πέσουν κάτω από το επίπεδο των 1.600 δολαρίων μετά τις εκλογές, πριν από το ράλι του επόμενου έτους. Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, ο πάροχος χρηματοοικονομικών δεδομένων Refinitiv επεσήμανε τις πολιτικές εξελίξεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και να υποστηρίξουν το ράλι χρυσού.«Οι εκλογές απέχουν λιγότερο από 100 μέρες και ο Τραμπ πρότεινε πρόσφατα την καθυστέρησή τους, προκαλώντας ανησυχία » σχολίασε ο διευθυντής της έρευνας για πολύτιμα μέταλλα της Refinitiv. Στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετά την νίκη Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον, οι επενδυτές κατέφυγαν στο χρυσό γεγονός που αύξησε τις τιμές του χρυσού κατά σχεδόν 5%.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ