2020-08-11 08:26:56
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Προς ακύρωση και τα ιατρικά συνέδρια που θα διεξάγονταν με αυστηρούς κανόνες από Σεπτέμβριο
Νέες ανατροπές φέρνει η έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σιγά σιγά ακυρώνονται όλες οι δημόσιες διοργανώσεις.

Παρότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχαν εκδοθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τα ιατρικά συνέδρια, φαίνεται πως πλέον όλα είναι στον αέρα.

Άλλωστε η κυβέρνηση ακύρωσε και τη ΔΕΘ για το φόβο της διασποράς, που ήταν και εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας για τις διεθνείς μας σχέσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είχαν εκδοθεί: «Ιατρικά συνέδρια: Έτσι θα διεξάγονται στην εποχή του κορονοϊού – Όλη η απόφαση»

Αν και οι διοργανώτριες εταιρείες αλλά και πολλές επιστημονικές εταιρείες είχαν προετοιμασθεί για να ξεκινήσουν σιγά σιγά τα ιατρικά συνέδρια από τον Σεπτέμβριο με μεγαλύτερη φυσική παρουσία, όλα δείχνουν πως οι εκδηλώσεις αυτές οδηγούνται προς ακύρωση αν συνεχισθεί η διάδοση του κορονοϊού.

Εξάλλου ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις από την κυβέρνηση που αναγορεύουν τις συναθροίσεις πολλών ατόμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.


Εάν η επιδημιολογική καμπύλη συνεχίσει την ανοδική της πορεία τις επόμενες ημέρες, θα ακυρωθούν και τα συνέδρια τα οποία ούτως ή άλλως θα διεξάγονταν υπό εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς και με πολύ λιγότερους συμμετέχοντες.

Όσο για τα ιατρικά συνέδρια του εξωτερικού, αυτά από την αρχή της πανδημίας είχαν προσδιορισθεί ότι θα γίνονται μετά την Άνοιξη του 2021 και εφόσον βέβαια θα έχει τιθασευτεί η πανδημία. Προς ώρας, όλα δείχνουν πως μετατίθενται για πολύ αργότερα, πιθανώς και από το 2022 και μετά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ