2020-08-11 08:42:52
Φωτογραφία για H Big Navi της AMD με ονομασία Sienna Cichlid και 5120 Stream Processors
O Komachi_ensaka πρόσφατα δημοσίευσε τους αριθμούς CUs των επερχόμενων Navi 21 καρτών γραφικών από την ΑΜD και, καθώς αυτοί οι αριθμοί έχουν δημοσιευτεί και από άλλες διαρροές π.χ. από Chiphell, οι πληροφορίες αυτές αρχίζουν να αποκτούν αξιοπιστία. Με 80 CUs οι Stream Processors φτάνουν τους 5.120 και η "Big Navi" που εδώ και πολύ καιρό περιμένουν οι gamers και fans της AMD φαίνονται στον ορίζοντα.

Ο _rogame δημοσίευσε μια σύνθεση από τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τις GPU της AMD:

Χρησιμοποιώντας την αναλογία της αρχιτεκτονικής GCN, 80 CUs θα περιέχουν 5.120 Stream Processors. Αν η AMD καταφέρει να τους χρονίσει κατ' ελάχιστο στα 1700 ΜΗz, αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για 17,5 TFLOPs επεξεργαστικής ισχύος. Βάζοντας στην εξίσωση και την κλίμακα ολοκλήρωσης στα 7nm, η AMD θα μπορούσε να πετύχει μια τέτοια ισχύ σε ένα ενεργειακό πακέτο 300W. Βέβαια, μάλλον αυτό είναι κάτι που αφήνει αδιάφορους τους σκληροπυρηνικούς gamers και enthusiasts.


Είναι πολύ πιθανό ότι μια τέτοια κάρτα θα μπορούσε να είναι η Big Navi που έχει υποσχεθεί η AMD εδώ και δυόμισι χρόνια περίπου. Ακολουθώντας την ονοματολογία της AMD, μια τέτοια κάρτα θα μπορούσε να είναι η RX 5950XT ή 6950XT ή όπως αποφασίσει να την ονομάσει η AMD. 

Η CEO της AMD, Dr. Lisa Su, υποσχέθηκε κορυφαίες Radeon RX Navi κάρτες γραφικών, αναφέροντας ότι η AMD επενδύει πολύ στις δυνατότητες ray tracing για τις κάρτες γραφικών της εταιρείας το 2020. Οι κάρτες αυτές θα κατασκευάζονται με την αρχιτεκτονική RDNA2 με κύρια χαρακτηριστικά:

7nm+ κλίμακα κατασκευήςΔυνατότητες και επιδόσεις γραφικών επιπέδου enthusiastΥποστήριξη ray tracing από το hardwareΈναν συνδυασμό από GDDR6 και HBM2 κάρτες γραφικώνΚαλύτερη ενεργειακή απόδοση από τις Navi 1ης γενιάς

Οι GPU της AMD δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να αντιμετωπίσουν τις πανάκριβες Turing κάρτες της Nvidia στο υψηλότερο επίπεδο. Η κυκλοφορία καρτών RX 5950XT/6950XT θα μπορούσε να επανεκκινήσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων gaming από την ΑΜD και ίσως τώρα η ευκαιρία είναι μοναδική για την AMD, καθώς διαθέτει και κατασκευαστικό πλεονέκτημα, τουλάχιστον ως προς τη λιθογραφία.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ