2020-08-11 20:53:26
Φωτογραφία για Τραμπ: Η καλή μας σχέση με τον Σι Τζινπίνγκ έχει φθαρεί
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξηγεί για ποιον λόγο χάλασε η «φοβερή σχέση» του με τον Κινέζο ομόλογό του - Αποκάλυψε ότι δεν έχουν μιλήσει για πολύ καιρό

Κρίση περνά η «φοβερή σχέση» του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, που έχει φθαρεί λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Κι αν τον πρώτο καιρό της θητείας του ο Αμερικανός πρόεδρος καυχιόταν για τις καλές σχέσεις του με τον πρόεδρο της Κίνας, η κατάσταση είναι διαφορετική και οι δυο τους δεν έχουν μιλήσει, όπως αποκάλυψε, εδώ και πολύ καιρό.

«Είχα μια πολύ καλή σχέση με εκείνον», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Sports Radio, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες πέρυσι. «Είχα μια φοβερή σχέση με τον πρόεδρο Σι. Τον συμπαθώ, όμως δεν νιώθω το ίδιο τώρα», ανέφερε. «Σίγουρα νιώθω διαφορετικά. Είχα μια πολύ, πολύ καλή σχέση και δεν του έχω μιλήσει εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε.


Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι τα συναισθήματά του έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, για την οποία έχει επιρρίψει πολλές ευθύνες στην Κίνα και τους χειρισμούς της.

«Είναι ντροπή»

Κι ενώ μόλις λίγος καιρός απομένει για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε θέσει στο επίκεντρο της πρώτης του εκστρατείας το 2016 το θέμα της Κίνας. Μάλιστα, σε ένα μεγάλο μέρος της θητείας του δεν παρέλειπε να καυχηθεί για τις φιλικές του σχέσεις με τον ομόλογό του.

Σήμερα, ωστόσο, είπε πως οι επιπτώσεις από την πανδημία είναι χειρότερες από τη διένεξη μεταξύ των δύο χωρών για το εμπόριο. «Αυτό είναι χίλιες φορές (μεγαλύτερο) από την εμπορική συμφωνία, ό,τι συνέβη με όλον αυτόν τον θάνατο και… ο κόσμος που έπρεπε να διακόψει κάθε λειτουργία. Είναι ντροπή», τόνισε στη συνέντευξή του στο Fox.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπάκιγχαμ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπάκιγχαμ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ