2020-08-11 22:51:38
Φωτογραφία για Bloomberg Εμβληματικό διαμέρισμα της οικογένειας Ωνάση πωλήθηκε για 24 εκατ. δολάρια
Το διαμέρισμα που κάποτε άνηκε στην αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση, Άρτεμις, πωλήθηκε με έκπτωση 26% σε αγοραστή από την Μέση Ανατολή

Το εμβληματικό διαμέρισμα στο κεντρικό Λονδίνο ανήκει στην κατηγορία των «ιδιοκτησιών-τρόπαια».

Το διαμέρισμα στην πολυτελή συνοικία του Mayfair που κάποτε άνηκε σε μέλος της οικογένειας του Ωνάση άλλαξε χέρια για 24,4 εκατ. δολάρια – περίπου 26% κάτω από την αρχική τιμή πώλησής του, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας Wetherell, του γραφείου που έκλεισε τη συμφωνία.

Ο καινούργιος αγοραστής από την Μέση Ανατολή χρειάστηκε λιγότερο από 24 ώρες για να συμφωνήσει στην αγορά του ακινήτου στην πλατεία Grosvenor.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις πλουσιότερες συνοικίες του Λονδίνου δεν είναι εύκολο να επιτύχουν τις επιθυμητές τιμές μετά την αναζωπύρωση του ιού που απειλεί να εκτροχιάσει εκ νέου την εύθραστη ανακαμψη της αγοράς ακινήτων. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,7% κατά τη διάρκεια των τριών μηνών μέχρι τον Ιούλιο και τον Απρίλιο στο αποκορύφωμα του lockdown είχαν καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση τους από την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον μεσίτη Knight Frank.


Για κάποιους λίγους τυχερούς, αυτό αποτελεί ευκαιρία.

«Οι αγοραστές από όλα τα μέρη του κόσμου με εξαιρετικά υψηλή καθαρή αξία θέλουν επιδιώκουν τώρα να αποκτήσουν ιδιοκτησίες -τρόπαια όπως αυτή στο Mayfair», δήλωσε ο ιδρυτής του Wetherell, Peter Wetherell.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970, το διαμέρισμα χρησιμοποιήθηκε ως η οικία στο Λονδίνο της Αρτέμιδος Ωνάση και του συζύγου της, Θεόδωρου Γκαουφαλίδη, φιλοξενώντας και άλλα μέλη της οικογένειας και φίλους, συμπεριλαμβανομένου του ναυτιλιακού μεγιστάνα Αριστοτέλη (αδερφού της Άρτεμις) και της συζύγου του Ζακλίν Κένεντι Ωνάσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Wetherell το διαμέρισμα που διαθέτει ε μπαλκόνι, πολλαπλούς χώρους υποδοχής, πέντε υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκη και μπαρ μόλις αποκατασταθεί θα μπορούσε να αξίζει έως και 30 εκατομμύρια λίρες (έναντι των 18,6 εκατ. λίρων της πώλησής του ).
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ