2020-08-12 23:41:50
Φωτογραφία για Σε ύφεση για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια η βρετανική οικονομία
Το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η οικονομική δραστηριότητα της χώρας συρρικνώθηκε κατά 20% η μεγαλύτερη βουτιά του ΑΕΠ που έχει ποτέ καταγραφεί ποτέ

Την χειρότερη περίοδο της ιστορίας της διανύει η βρετανική οικονομία η οποία βρίσκεται και επίσημα σε ύφεση. Το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, η οικονομική δραστηριότητα της χώρας συρρικνώθηκε κατά 20% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 20,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, την περίοδο του lockdown λόγω κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί μείωση του ΑΕΠ κατά 2,2% το πρώτο τρίμηνο του 2020. Μια οικονομία θεωρείται ότι είναι σε ύφεση όταν τρέχει με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης επί δύο συναπτά τρίμηνα.

Πρόκειται για την πρώτη ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο από την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τελευταία φορά που το βρετανικό ΑΕΠ ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2003.

Η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας οδήγησε σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 8,7% τον Ιούνιο. Είχε προηγηθεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4% το Μάιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης Τζόνσον, η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων από τον Ιούνιο και μετά, ίσως οδηγήσει σε μικρή ανάκαμψη το επόμενο διάστημα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ