2020-08-13 00:05:04
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός στον οίκο ευγηρίας- Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας
Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη τη χώρα μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού. Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

 

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός στον οίκο ευγηρίας- Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στα 36 φθάνουν τα κρούσματα κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη όπως διευκρίνισε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας που έσπευσε στη περιοχή για να επιβλέπει την ιχνηλάτηση.

Πάντως όπως σημείωσε ο καθηγητής, η διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο, καθώς άτομο του περιβάλλοντός του είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική και φέρεται να μετέδωσε στον εργαζόμενο το ιό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα σήμερα συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη. Διαβάστε ΕΔΩ για τον συναγερμό που σήμανε στις υπηρεσίες υγείας: “Κορονοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Τσιόδρας – Πάνω από 30 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας”


Κατά την έξοδο του από το γηροκομείο, ο κ.Τσιόδρας έκανε γνωστό, ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που υπάρχουν, ο ιός φέρεται να μεταδόθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος προ ημερών, άτομο του περιβάλλοντος του είχε πάει σε συναυλία που είχε γίνει στη Χαλκιδική.

Επίσης, όπως είπε τα κρούσματα στο γηροκομείο ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 36, εκ των οποίων οι 33 είναι ηλικιωμένοι και οι 3 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα, όσοι ηλικιωμένοι παρουσιάζουν συμπτώματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.

Καραντινα σε ξενοδοχείο στη Σίνδο

Στο μεταξύ, ακόμη ένα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη τέθηκε σε καραντίνα καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοιού. Πρόκειται για ξενοδοχείο στη Σίνδο δίπλα από τα ΑΤΕΙ στο οποίο φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώθηκε ένα κρούσμα σε μεταναστη Ήδη από χθες το απόγευμα άντρες της άμεσης δράσης, μετέβησαν στο σημείο με την εντολή να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εισέλθει ή να εξέλθει από τη δομή.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ