2020-08-14 14:40:11
Φωτογραφία για «Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Ερντογάν: «Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα αν επιτεθείτε στο Oruc Reis»
Συντηρεί την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οπόιος σε νέες δηλώσεις του για τις έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και απευθυνόμενος στην Αθήνα και τους συμμάχους της είπε ότι όποιος επιτεθεί στο τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα το πληρώσει ακριβά.

«Τους προειδοποιήσαμε ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα αν επιτεθούν στο Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση», ανέφερε.

Παρότι ο Ερντογάν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα περί «πρώτης απάντησης», οι δηλώσεις του ενδεχομένως να αφορούν τις συνομιλίες του με Μέρκελ και Μισέλ ή να αποτελούν απόπειρα να ανατροφοδοτήσει αβάσιμα σενάρια και ισχυρισμούς τουρκικών δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων η φρεγάτα «Λήμνος» υπέστη ζημίες ύστερα από εμπλοκή με αντίστοιχη τουρκική.

Παρά τις αναφορές του τουρκικού τύπου ότι η φρεγάτα αποσύρθηκε(!) το πλοίο του πολεμικού ναυτικού δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά και σήμερα συμμετείχε κανονικά σε άσκηση με το γαλλικό πολεμικό ναυτικό.


Από την πλευρά του το υπ. Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σημειώνει ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή».

Παραλήρημα με ελληνικούς υπότιτλους

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος για δεύτερη φορά έκανε ανάρτηση στα Ελληνικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στην οποία ανέφερε ότι «ο δρόμος προς λύση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση».

Η ανάρτηση του Ερντογάν συνοδευτηκε και από ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους από τη σημερινή του ομιλία στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP όπου επανέλαβε τις νομικά έωλες τουρκικές απόψεις για το Καστελόριζο αλλά και τις προκλητικές του αναφορές για τα διακιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ