2020-08-17 22:48:33
Φωτογραφία για Φωτιά στη Μεταμόρφωση - Υπουργείο Περιβάλλοντος: Υπό στενή παρακολούθηση το θέμα της πυρκαγιάς
Παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση για δύο ώρες, το πρωί στις 15 Αυγούστου, στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, ο αρμόδιος υφυπουργός για την Προστασία του Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς και ο ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, παρακολουθούν στενά το θέμα της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση από την πρώτη στιγμή, όπως υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, την Κυριακή, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος μετέβη στο σημείο. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ενημερώθηκαν από τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη σοβαρότητα της πυρκαγιάς. Ωστόσο, δεν τους επετράπη η είσοδος στο εσωτερικό της δραστηριότητας, αλλά ούτε και εντός του αύλειου χώρου για λόγους ασφαλείας.


Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, αμέσως, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, Επιθεωρητές του Συντονιστικού Γραφείου Αποκατάστασης Περιβαλλοντικής Ζημιάς (ΣΥΓΑΠΕΖ) του ΥΠΕΝ θα διενεργήσουν αυτοψία μαζί με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδας στον χώρο, για την διαπίστωση της περιβαλλοντικής ζημιάς και την υπαγωγή της δραστηριότητας στο καθεστώς της περιβαλλοντικής ευθύνης.

Επίσης, θα ενημερωθεί και η Περιφερειακή Επιτροπή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικής Ζημιάς (ΠΕΑΠΖ) Β.Α. Αττικής.

Σχετικά με τις μετρήσεις ποιότητας της ατμόσφαιρας

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, από τις μετρήσεις του πλησιέστερου σταθμού του υπουργείου που βρίσκεται στη Λυκόβρυση, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση για δύο ώρες, στις 09:00 & 10:00 το πρωί στις 15 Αυγούστου, στις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 & ΑΣ2,5.

Οι μέγιστες τιμές ωστόσο που μετρήθηκαν (80 μg/m3, & 50 μg/m3 αντίστοιχα) διήρκεσαν λίγο, λόγω της διάχυσης που προκλήθηκε με την ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.

Περαιτέρω στοιχεία για την ποιότητα της ατμόσφαιρας θα συλλεχθούν σε συνεργασία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τα αρμόδια ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ