2020-08-19 09:00:06
Φωτογραφία για Γώγος: Τι θα κρίνει την επιτυχία του εμβολίου της Οξφόρδης ώστε να πετύχουμε ανοσία αγέλης
Για το εμβόλιο της Οξφόρδης και το πως θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι η λύση της και το θέμα είναι να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% και να εφαρμοστεί στο 70% ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης. "Μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πως θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες στις οποίες θα γίνει πρώτα" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημειώνει ότι είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει σαν ΕΕ. "Προχωρούν και άλλα αλλά ακόμα είναι πίσω τα υπόλοιπα".

Παράλληλα, αναφορικά με το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων (269) υπογράμμισε πως τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού και τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200 ενώ επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι το έχουν επιβεβαιώνοντας αυτά που δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Δερμιτζάκης για τα χιλιάδες κρούσματα ασυμπτωματικών στην Ελλάδα.


Σχετικά με τον δείκτη μεταδοτικότητας στην Ελλάδα ανέφερε πως είναι λίγο παραπάνω από 1 και ότι το ζητούμενο είναι τα ημερησία κρούσματα να γίνουν διψήφια και να αποφύγουμε τα clusters.

Αναφορικά με τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων ανέφερε πως συζητούνται μεταξύ άλλων το 8ωρο κλείσιμο μαγαζιών, η οριζόντια χρήση μάσκας, το κλείσιμο μπαρ, εκδηλώσεων κλπ ενώ έκανε έκκληση προς του πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα υπάρχοντα μέτρα.

Σχετικά με τα σχολεία είπε ότι μπορούν να ανοίξουν μόνο με μάσκες και τάξεις με λιγότερους μαθητές τουλάχιστον σε ηλικίες πάνω από 5 χρονών και ότι δεν ισχύει ότι μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο αναπνευστικό. "Είναι δυσάρεστη αλλά είναι ασφαλής".
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ