2020-08-19 20:27:41
Φωτογραφία για Στη Σούδα και το εντυπωσιακό high speed καταμαράν του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (pics & vids)
Μετά το θηριώδες ελικοπτεροφόρο USS Hershel ''Woody'' Williams, το οποίο κατέπλευσε χθες (18/8) στη Σούδα, σήμερα στο λιμάνι έφτασε και το εντυπωσιακό high speed καταμαράν USNS Trenton, επίσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κόσμος... πάει και έρχεται στη Σούδα! Μετά το γιγάντιο ελικοπτεροφόρο USS Hershel ''Woody'' Williams, το οποίο κατέπλευσε χθες (18/8), ένα ακόμη πολεμικό σκάφος των ΗΠΑ έφτασε σήμερα (19/8) στη βάση στο Μαράθι.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το flashnews.gr, για το εντυπωσιακό, υψηλής ταχύτητας, καταμαράν USNS Trenton, το οποίο βρίσκεται σε αποστολή στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.

Το σκάφος αυτό χρησιμοποιείται για τη στήριξη των υπερπόντιων επιχειρήσεων, τη διεξαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ανακούφιση από καταστροφές, καθώς και την υποστήριξη ειδικών δυνάμεων επιχειρήσεων.

Το Trenton ναυπηγήθηκε το 2014 και παραδόθηκε στο Ναυτικό των ΗΠΑ το 2015. Έχει μήκος 103 μέτρων και πλάτος 28,5 μέτρων.

Οι τέσσερις κινητήρες ντίζελ τού δίνουν ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβων, ενώ μεταφέρει 353 άτομα, πλήρωμα και στρατεύματα.

Να σημειωθεί πως στον κόλπο της Σούδας κατέπλευσε το πρωί και η φρεγάτα HDMS Iver Huitfeldt, η οποία ανήκει στο Βασιλικό Ναυτικό της Δανίας.

​Η φρεγάτα απέπλευσε από την Δανία στις 10 Αυγούστου, προκειμένου να συμμετάσχει σε πολυεθνική επιχείρηση στα στενά του Ορμούζ, όπως αναφέρει ανάρτηση στο προφίλ της φρεγάτας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ