2020-08-21 01:56:15
Φωτογραφία για Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκχώρησε σημαντικές εξουσίες στην αδελφή του
Νέα ερωτηματικά για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν - Η Κιμ Γιο Τζονγκ είναι η ντε φάκτο Νο 2 ηγέτης της Βόρειας Κορέας, είναι όμως και η διάδοχος του αδελφού της;

Παύει να είναι ο «Ανώτατος Ηγέτης» της Βόρειας Κορέας ο Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα, με δική του απόφαση; Αυτό υποστηρίζουν δημοσιεύματα στη γειτονική Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα οποία ο 36χρονος «κληρονομικός» ηγέτης του καθεστώτος εκχώρησε πρόσφατα σημαντικές εξουσίες στην 32χρονη μικρότερη αμφιθαλή αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ.

Σε συνεδρίαση της βουλής της Νοτίου Κορέας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη κεκλεισμένων των θυρών, εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψε στους βουλευτές πως ο «κληρονομικός» ηγέτης του καθεστώτος εκχώρησε μέρος των εξουσιών του στην δυναμική Κιμ Γιο Τζονγκ. Μεταξύ αυτών των εξουσιών περιλαμβάνεται και η αρμοδιότητα για τον χειρισμό των υποθέσεων που αφορούν τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα.


Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών της Νοτίου Κορέας διαβεβαίωσε τη βουλή της χώρας του πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αδελφή του έγινε για να μοιραστεί το βάρος της εξουσίας, να μειώσει το στρες και να μην του αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση αποτυχίας της πολιτικής του.

«Ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθεί να διατηρεί την απόλυτη εξουσία, αλλά ένα μέρος της μεταβιβάζεται σιγά - σιγά. Η Κιμ Γιο Τζονγκ είναι η ντε φάκτο Νο 2 ηγέτης, όμως, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν έχει επιλέξει διάδοχο», δήλωσε στους βουλευτές της Νοτίου Κορέας ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών της.

Πάντως, ο ισχυρός Κιμ, πρόσφατα, δεν εκχώρησε μέρος των εξουσιών του μόνο στην μικρότερη αδελφή του, γνωστή στη Δύση με το προσωνύμιο «πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας», αλλά και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησής του. Στον Πακ Πονγκ Τζου, αναπληρωτή επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και στον νέο πρωθυπουργό του, Κιμ Τοκ Χουν, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την διαχείριση των οικονομικών της απομονωμένης χώρας.

Επίσης, στον στρατιωτικό τομέα επιπλέον αρμοδιότητες εκχωρήθηκαν από τον Κιμ στον Τσόε Που Ιλ, τον επικεφαλής του κόμματος για τις στρατιωτικές υποθέσεις και στον Ρι Πιονγκ Τσολ, αναπληρωτή επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του κόμματος.

Μείωσε τις δημόσιες εμφανίσεις του το 2020 ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι αναθέσεις μέρους των αρμοδιοτήτων του Κιμ Γιονγκ Ουν σε άλλα πρόσωπα γεννούν εύλογα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του πανίσχυρου ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ήδη, από τον περασμένο Απρίλιο η «εξαφάνισή» του επί τρεις εβδομάδες από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας είχε δώσει «τροφή» σε φήμες που υποστήριζαν πως ο Κιμ είναι νεκρός ή φυτό μετά από σοβαρή επέμβαση στην καρδιά. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο δημοσιεύματα στη Δύση ανέφεραν πως τα ηνία στην διακυβέρνηση της Βόρειας Κορέας θα πάρει στα χέρια της η μικρότερη αδελφή του.

Τα σχετικά σενάρια σταμάτησαν, όταν ο κληρονομικός ηγέτης εμφανίστηκε την Πρωτομαγιά στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων και έκοψε την κόκκινη κορδέλα. Ο Κιμ πραγματοποίησε συνολικά 132 δημόσιες εμφανίσεις μέχρι τις 20 Αυγούστου του 2020, 65% λιγότερες σε σύγκριση με την ίδια ημερομηνία, το περασμένο έτος.

Πάντως, είναι γεγονός πως η Κιμ Γιο Τζονγκ τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται όλο και συχνότερα στο πλευρό του αδελφού της, στις δημόσιες εμφανίσεις του. Στις αρχές Ιουνίου η «πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας» έκανε αρχηγική εμφάνιση, όταν απείλησε τη Σεούλ με στρατιωτική επέμβαση, αν η Νότιος Κορέα δεν συγκρατήσει τους αποστάτες που πετούν στα σύνορα με το βόρειο γείτονά της μπαλόνια με φυλλάδια προπαγάνδας, τα οποία ασκούσαν κριτική στον Κιμ Γιονγκ Ουν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ